cezary_ac Napisano 7 Listopada 2015 Napisano 7 Listopada 2015 Chciałbym się podzielić historią związaną z uszkodzeniem mojego nowego roweru. Sam szukałem podobnego wątku w internecie, ale był z tym problem. A więc od początku. W sierpniu ziściłem swoje rowerowe marzenia i kupiłem na kredyt nowego Stumpjumpera ht carbon 29, okleiłem go folią i postanowiłem na niego chuchach i dmuchać by służył mi jak najdłużej. Już po miesiącu zdążyła się tragedia. Podczas treningu wkręcił mi się w szprychy stalowy drut zbrojeniowy, przez co uszkodzeniu uległy rurki tylnego trójkąta. Dla mnie tragedia, uszkodzenie mechaniczne, szansę na udaną reklamację marne. Nie mając nic do stracenia udałem się do dealera u którego go nabyłem(swoją drogą bardzo miły człowiek, próbował podtrzymać na duchu zalamanego klienta). Od właściciela sklepu usłyszałem, że jedyne co mogą w tej sytuacji zrobić to cyknąć zdjęcie uszkodzenia, wysłać je do Speca i czekać na werdykt dystrybutora w Czechachach. Po 3tygodniach doszła informacja zwrotna- będzie wymiana na nową ramę. Już wtedy byłem bardzo szczęśliwy, ale gdy mi przysłali nową ramę s-works ht 29 to przez moment nie wierzyłem swoim oczom. Przechodząc do meritum. Dlaczego polecam tą markę? bo mają amerykańskie podejście do klienta, dla nich klient zadowolony to lepszy klient niż klient złowiony. Podobno tylko Trek ma podobne podejście, ale to tylko ze slyszenia. W przypadku Speca mam doświadczenie organoleptyczne. Czasami warto dopłacić parę groszy do marki dla świętego spokoju, nigdy nie wiesz czy po miesiącu od zakupu twoje marzenia nie legną w gruzach przez zardzewialy drut zbrojeniowy .Pozdrawiam
tobo Napisano 7 Listopada 2015 Napisano 7 Listopada 2015 To dziwne podejście. Trek jak wiele innych firm wymienia ramy w lepszej cenie w ramach tzw "crash replacement". Zostałeś potraktowany dziwnie życzliwie, ale cóż, korzyść dla Ciebie.
empe Napisano 7 Listopada 2015 Napisano 7 Listopada 2015 Nie wiem czemu zaśmierdziało mi tu trochę reklamą
boarder Napisano 7 Listopada 2015 Napisano 7 Listopada 2015 fajnie... wolę takiego wrzuta od wielostronicowego tasiemca o nieuznanych reklamacjach gdzie indziej...
cezary_ac Napisano 7 Listopada 2015 Autor Napisano 7 Listopada 2015 Faktycznie post może się wydawać kryptoreklamą, chce jednak pokazać jak zostałem potraktowany przez tą firmę. Życzę wszystkim podobnej historii, a co kto kupi to tak naprawdę jego sprawa
topol Napisano 7 Listopada 2015 Napisano 7 Listopada 2015 Czy do zdjęć dodałeś opis w jakich okolicznościach skasowałeś ramę?
tobo Napisano 7 Listopada 2015 Napisano 7 Listopada 2015 Czy otrzymałeś jakieś uzasadnienie dlaczego wymiana niereklamacyjna została potraktowana jak reklamacyjna? Ta historia wygląda trochę dziwnie i odbiega od doświadczeń ludzi którzy czasami muszą się szarpać z tą firmą o pozytywne rozpatrzenie zupełnie oczywistych problemów.
empe Napisano 7 Listopada 2015 Napisano 7 Listopada 2015 Czy wraz z nową ramą dostałeś jakieś potwierdzenie, dokument wymiany, cokolwiek co mógłbyś nam tu przedstawić? Byłaby wtedy ta historia bardziej wiarygodna.
cezary_ac Napisano 7 Listopada 2015 Autor Napisano 7 Listopada 2015 Czy do zdjęć dodałeś opis w jakich okolicznościach skasowałeś ramę? Oczywiście nie opisywalem okoliczności, nikt tego nie wymagał. Mam wystawioną nową kartę gwarancyjną, to jedyne potwierdzenie na nową ramę.
mmisiek9612 Napisano 7 Listopada 2015 Napisano 7 Listopada 2015 tak z innej beczki, fajne akcesorium masz na kierownicy. Ten nie zidentyfikowany przeze mnie łeb wydaje dźwięki czy świeci??
cezary_ac Napisano 7 Listopada 2015 Autor Napisano 7 Listopada 2015 To Łoś, choć niektórzy uważają że "pomarańczowy szatan"-to taki klakson o brzmieniu gumowej zabawki dla psa, śmieszny bajer na zawody
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.