Plaster Napisano 14 Października 2015 Napisano 14 Października 2015 Witam!Chciałem wymienić suport i zablokowałem się na zdjęciu korby. O ile ramię z zębami zeszło bez problemu to nie mogę zdjąć prawego ramienia. Chciałem zamówić sciągacz, ale zauważyłem, że moje ramie jest bez gwintu. Czy muszę kupić jakiś specjalny ściągacz, czy jak ściągnąć to ramię? Ktoś pisał też o jakiejś śrubie ale jak i gdzie to nie wiem. Wiem, że tematów na temat ściagania korby jest wiele, nie mam palnika, a nie chcę robić tego mocno na siłę, by nie uszkodzić niczego. Z góry dziękuję za pomoc.
Marcin9 Napisano 14 Października 2015 Napisano 14 Października 2015 hciałem zamówić sciągacz, ale zauważyłem, że moje ramie jest bez gwintu. Nie ma gwintu bo ktoś go musiał wcześniej uszkodzić. Można to naprawić gwintując i wstawiając odpowiednią tuleje naprawczą. Tylko czy wart? Taniej będzie prawdopodobnie kupić ramie. Co to za korba?
Plaster Napisano 14 Października 2015 Autor Napisano 14 Października 2015 Ta korba jest zalana w plastikowej osłonie, ciężko by w plastiku zrobić gwint. Z drugiej strony też nie ma śladów po gwincie. Zaraz poszukam oznaczeń.
seraph Napisano 14 Października 2015 Napisano 14 Października 2015 To jest prawdopodobnie korba starego typu, do której nie pasują współczesne ściągacze. W gnieździe jest gwint M8 i wystarczy wkręcić tam taką śrubę. Zadziała jak ściągacz i zepchnie korbę - raz się z takim czymś spotkałem, ale w sumie fajny patent.
Plaster Napisano 14 Października 2015 Autor Napisano 14 Października 2015 Symbolu na korbie nie znalazłem, spryskałem jakimś penetratorem, jutro poszukam śruby.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.