Skocz do zawartości

[ok. 2000 zł] MTB używany na kołach 27,5 cala.

felt100

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam używanego sztywniaka na kołach 27,5 cala do jazdy poza asfaltami. Rozmiar ramy między 18-19. Moja waga 94 kg, wzrost 180 cm. Długość nogi 82 cm. Teoretycznie bliżej mi do 19 cali. W wakacje wypożyczyłem Kallysa co prawda na 29 calowych kołach, ale rama 17 calowa wydawała mi się za duża. Moje typy, które udało mi się znaleźć to:

1. Merida big seven 500

2. Gian Talon – 2 lub 3

3. Cube Attention 27,5

Który z wymienionych warto wybrać pod względem najlepszej ramy, bo graty zawsze z czasem można wymienić na inne, chociaż poniżej grupy alivio nie chciał bym schodzić na początek. Fajnie gdyby miał napęd 3x10, wytrzymałe koła i  hamulce tarczowe najlepiej hydrauliczne. Waga nie jest dla mnie priorytetem, gdyż startów w maratonach nie przewiduje, podobnie jak hardcorowej jazdy downhillowej. Warto szukać kóregos z wymienionych czy zainteresować sę jeszcze innym modelem?

Napisano

Kiedyś szukałem roweru w podobnych parametrach to z używek Cube'y Attention wychodziły mi najkorzystniej w kwestii stosunku cena/klasa osprzętu. Poza tym - kolorystyka Cube'a też dość ciekawa jak dla mnie była.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...