Skocz do zawartości

[2000-3000] krosowy

Anubis76

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja pompowałem max 3,7 Bar na stacjach benzynowych z kompresora, więcej się boję szczególnie że samochodową oponę pompuję się max 2,4. Ile wy pompujecie ?

Napisano

no ale przecież to od opony zależy.. ciśnienia o których mówisz są generalnie ok ale dla oponek "MTB" w okolicach 2" i więcej, w crossach masz przeważnie 1.5"-1.75" i ciśnienia się większe, 4.5-6 jak w przypadku mojego roweru czy roweru kolegi, w szosie będziesz miał jeszcze więcej 

nie zgaduj i przeczytaj sobie na oponie jakie masz zalecane ciśnienie robocze, zarówno za niskie jak i za wysokie niesie ze sobą ryzyka, jak nie ma (nie sądzę) a pamiętasz jaką masz oponę w rowerze to sprawdź w necie 

Napisano

Dzięki, mimo że mam dokręcaną nakładkę na wentyl Presta, nie udało mi się napompować opon na stacji benzynowej, dobrze że w pobliżu miałem sklep rowerowy gdzie za darmo użyczali pompek nożnych do tego rodzaju wentyli jak i wersji samochodowych. Niech h.. strzeli Włoskiego wynalazce tego badziewia... w poprzednim rowerze uszkodziłem tego typu wentyl przy pompowaniu ręczną pompką. Zakupię pompkę nożną, pojeżdżę a za 1-2 sezony wymienię na normalne dętki z samochodowym wentylem ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...