Anubis76 Napisano 20 Października 2015 Autor Napisano 20 Października 2015 Ja pompowałem max 3,7 Bar na stacjach benzynowych z kompresora, więcej się boję szczególnie że samochodową oponę pompuję się max 2,4. Ile wy pompujecie ?
alyjen Napisano 20 Października 2015 Napisano 20 Października 2015 no ale przecież to od opony zależy.. ciśnienia o których mówisz są generalnie ok ale dla oponek "MTB" w okolicach 2" i więcej, w crossach masz przeważnie 1.5"-1.75" i ciśnienia się większe, 4.5-6 jak w przypadku mojego roweru czy roweru kolegi, w szosie będziesz miał jeszcze więcej nie zgaduj i przeczytaj sobie na oponie jakie masz zalecane ciśnienie robocze, zarówno za niskie jak i za wysokie niesie ze sobą ryzyka, jak nie ma (nie sądzę) a pamiętasz jaką masz oponę w rowerze to sprawdź w necie
Anubis76 Napisano 21 Października 2015 Autor Napisano 21 Października 2015 Dzięki, mimo że mam dokręcaną nakładkę na wentyl Presta, nie udało mi się napompować opon na stacji benzynowej, dobrze że w pobliżu miałem sklep rowerowy gdzie za darmo użyczali pompek nożnych do tego rodzaju wentyli jak i wersji samochodowych. Niech h.. strzeli Włoskiego wynalazce tego badziewia... w poprzednim rowerze uszkodziłem tego typu wentyl przy pompowaniu ręczną pompką. Zakupię pompkę nożną, pojeżdżę a za 1-2 sezony wymienię na normalne dętki z samochodowym wentylem ;]
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.