Skocz do zawartości

[korba] lewe ramię korby deore m590 pęknięta śruba

dEEpcORe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam
tak jak w temacie pękła mi jedna ze śrub mocujących lewę ramię tej korby, tak że została wkręcona w gwint i nic na moje oko nie da się z tym zrobić :( ale zapytam się tutaj może ktoś miał podobną sytuację :) jest to śruba po stronie zewnętrznej od wewętrznej udało mi się odkręcić bez problemu. Da się coś z tym zrobić w sensie przewiercić jakoś czy coś?? bo powiem szczerze nie uśmiecha mi się nowego ramienia kupować którego nie mogę nigdzie dostać :( Czy ramie korby przykręcone na jedną śrubę od wewnętrznej strony oraz plastikowa kontrująca wystarczy żeby ramię się nie zsuwało?? pozdrawiam i dziękuję za wszelkiego rodzaju odpowiedzi 
Jeżeli potrzebne są zdjęcia dodam jutro

• Mod Team
Napisano

O ile ma dostęp by naciąć ... można by spróbować wywiercić otwór 2mm czy coś koło tego i wbić tam torxa, powinno się dać odkręcić.

Napisano

Też dobry patent. Widziałem takie specjalne narzędzie, którym się wwiercało wiertło w urwaną śrubę i do środka wkręcało specjalny gwintownik i wykręcało urwana śrubę. Tylko, że ta śruba nie jest za duża, więc nie będzie łatwo.

• Mod Team
Napisano

Wszystko zależy teraz jak twarda jest śruba, jak by sie okazało ze np 12.8 może być problem z wierceniem w niej ... masz ten kawałek co odpadł? sprawdź jak jest to twarde. Weź coś pokroju punktaka, lekki młotek i lekko uderz w śrubę, jak zrobi głęboki znak, to dobrze, jak nie zrobi znaku, to nie dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...