dEEpcORe Napisano 5 Października 2015 Napisano 5 Października 2015 witamtak jak w temacie pękła mi jedna ze śrub mocujących lewę ramię tej korby, tak że została wkręcona w gwint i nic na moje oko nie da się z tym zrobić ale zapytam się tutaj może ktoś miał podobną sytuację jest to śruba po stronie zewnętrznej od wewętrznej udało mi się odkręcić bez problemu. Da się coś z tym zrobić w sensie przewiercić jakoś czy coś?? bo powiem szczerze nie uśmiecha mi się nowego ramienia kupować którego nie mogę nigdzie dostać Czy ramie korby przykręcone na jedną śrubę od wewnętrznej strony oraz plastikowa kontrująca wystarczy żeby ramię się nie zsuwało?? pozdrawiam i dziękuję za wszelkiego rodzaju odpowiedzi Jeżeli potrzebne są zdjęcia dodam jutro
Mod Team Puklus Napisano 5 Października 2015 Mod Team Napisano 5 Października 2015 Pokaż no zdjęcie Ostatecznie mam ramie do tej korby ... srebrne.
realkrzysiek Napisano 5 Października 2015 Napisano 5 Października 2015 Robota trochę precyzyjna. Zrób rowek w śrubie, żeby płaskim śrubokrętem wykręcić.
Mod Team Puklus Napisano 5 Października 2015 Mod Team Napisano 5 Października 2015 O ile ma dostęp by naciąć ... można by spróbować wywiercić otwór 2mm czy coś koło tego i wbić tam torxa, powinno się dać odkręcić.
realkrzysiek Napisano 5 Października 2015 Napisano 5 Października 2015 Też dobry patent. Widziałem takie specjalne narzędzie, którym się wwiercało wiertło w urwaną śrubę i do środka wkręcało specjalny gwintownik i wykręcało urwana śrubę. Tylko, że ta śruba nie jest za duża, więc nie będzie łatwo.
Mod Team Puklus Napisano 5 Października 2015 Mod Team Napisano 5 Października 2015 No i to kosztuje, torxa ma niemal każdy jak i wiertarkę. Jak się nie uda ... trzeba będzie myśleć dalej.
Mod Team Puklus Napisano 6 Października 2015 Mod Team Napisano 6 Października 2015 Wszystko zależy teraz jak twarda jest śruba, jak by sie okazało ze np 12.8 może być problem z wierceniem w niej ... masz ten kawałek co odpadł? sprawdź jak jest to twarde. Weź coś pokroju punktaka, lekki młotek i lekko uderz w śrubę, jak zrobi głęboki znak, to dobrze, jak nie zrobi znaku, to nie dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.