kubakg1 Napisano 29 Września 2015 Napisano 29 Września 2015 Witam Posiadam rower Cube analog 29 2015 23' rama.Rower leży na mnie idealnie tylko chciałbym nieco pochylić swoją sylwetkę.Cube robi ramy takie jakby kwadratowe i siedzi się na nich prawie, że wyprostowanym. Wpadł mi do głowy pomysł z wydłużeniem mostka.Obecnie mam http://www.cube.eu/en/equipment/bike-parts/stems/product/cube-stem-performance-pro-6-318-mm-x-6/ 90mm(na dole jest napisane 90) (chyba dobrze zmierzyłem.zdj na dole) Panowanie i Panie poradźcie mi jaki mostek kupić 110mm czy 130mm ? dalej 6 stopni czy celować wyżej ? Jakiej firmy ? do 100 zł .Z regulowanymi stopniami też wchodzą w grę. Druga sprawa to ból tyłka. Robię dziennie po 100km i boli.Próbowałem różnych ustawień.Czasem boli mniej, czasem bardziej. Obecnie mam siodło Cube active 1.1 145mm (szer.) więc za małe skoro boli.Wcześniej miałem w giant revel 3 disc 2012 21' siodło fabryczne i tyłek nie bolał,niestety nie mogę znaleźć rozmiarówki (takie biało czerwone). Poradźcie mi jak w domowych warunkach zmierzyć kości kulszowe i odkąd je mierzyć.Od środka do środka odciśniętej kości czy od zewnętrznych śladów kości i ile dodać zapasu ? 2-3 cm ? Jakie firmy polecacie?
tobo Napisano 29 Września 2015 Napisano 29 Września 2015 Żeby pochylić sylwetkę obrocie mostek. Przy dłuższym się wyciągniesz. Skoro tyle boli to siodlo nie jest za małe tylko konstrukcyjnie niedopasowane do anatomii.
kubakg1 Napisano 29 Września 2015 Autor Napisano 29 Września 2015 to dajmy poprawkę, chciałbym się wyciągnąć wraz z tym ,że chce być bardziej pochylony. a co do siodełka. co masz na myśli ?
janekbolek Napisano 30 Września 2015 Napisano 30 Września 2015 w kwestii siodełka. moja żona kupiła sobie ostatnio rower miejski i ma bardzo wygodne siodełko, ale z jakiegos bardzo słabego tworzywa, bo niestety strasznie szybko cały tyłek ma mokry, można jakoś zmienic obicie, albo zastosowac jakąś nakładkę czy coś??
kubakg1 Napisano 1 Października 2015 Autor Napisano 1 Października 2015 no dobra ... a mógłby ktoś podać linki do sklepów z mostkami 130mm 31,8 z katem od 8 do 17 ? do 100 zł. promocje też są mile widziane
pietrushkin Napisano 2 Października 2015 Napisano 2 Października 2015 130mm to trochę dużo jak na MTB. Tu masz 17 st, długości do 120.. Na Twoim miejscu wziąłbym max 110, ale zrobisz jak uważasz. Poza tym jak tak bardzo zależy Ci na wyciągnięciu sylwetki, zastanów się też nad sztycą z offsetem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.