Kajmang Napisano 28 Września 2015 Napisano 28 Września 2015 Witam Załóżmy że mam ustawione przełożenie np. 2 z przodu i 7 z tyłu. Czy jeśli zdemontuję linki od przerzutki tylnej i przedniej to przełożenia w czasie jazdy same mi się zmienią (w sensie łańcuch sam spadnie na inną zębatkę) ??? Jeśli nie, to czy jest sens w taki sposób upraszczać rower? Czy w takim rozwiązaniu można jakoś ręcznie (w czasie postoju oczywiście) zmieniać przełożenia? PS. Dzięki takiemu rozwiązaniu mógłbym także zdjąć przerzutkę przednią i manetki z linkami. Mocno uprościłbym mój rower, a taki jest mój cel - rower pancerny. A jeśli nie da się tak jednak zrobić jak opisałem powyżej to proszę o propozycje i pomysły jak konstrukcyjnie uprościć rower (mniej linek, manetek itp.)
Garlock Napisano 28 Września 2015 Napisano 28 Września 2015 Czy jeśli zdemontuję linki od przerzutki tylnej i przedniej to przełożenia w czasie jazdy same mi się zmienią (w sensie łańcuch sam spadnie na inną zębatkę) ? Tak, spadnie na najmniejsze zębatki. Można spróbować zablokować przerzutki wkręcając maksymalnie śrubki H . Czy w takim rozwiązaniu można jakoś ręcznie (w czasie postoju oczywiście) zmieniać przełożenia? Można kręcąc tymi śrubkami zmienić położenie przerzutki ale ich zakres regulacji jest ograniczony, nie ustawisz na dowolnej zębatce A jeśli nie da się tak jednak zrobić jak opisałem powyżej to proszę o propozycje i pomysły jak konstrukcyjnie uprościć rower (mniej linek, manetek itp.) Jeśli masz haki poziome lub skośne (żeby móc napiąć łańcuch, to możesz w ogóle wywalić przerzutki i założyć łańcuch jak w singlu..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.