Skocz do zawartości

[2500-3300] Rower do jazdy po asfalcie i lesie - proszę o pomoc w wyborze.

Acho

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Serwus,

z racji tego, że jest to mój pierwszy post na forum, to chciałem się przywitać - witam Was wszystkich serdecznie :-).

Kupuję rower już od początku roku i jakoś nie mogłem się zmobilizować, aż właśnie nadszedł ten czas... Tylko mam pewien problem, ponieważ kompletnie nie znam się w tym temacie i nie mam pojęcia co wybrać. Oczytałem się troszkę na necie, podpytałem znoajomych i wiem tylko tyle, że do jazdy po drogach asfaltowych i co jakiś czas, utwardzonych leśnych drogach, powinienem kupić rower crossowy. Czy aby na pewno jest to dobry wybór, bardzo Was proszę o Wasze opinie w tej kwestii. Co do marki, to myślę kupić Gianta'a, bądź Meridę i tu bym prosił o polecenie jakiś godnych modeli w tej klasie cenowej, jak również moich referencji. Oczywiście inne marki też wchodzą w grę, również bardzo Was prosze o opinię i w tej kwestii. Njawiększy problem, to chyba wybór wielkości roweru, ponieważ jestem niski, mam 170cm i ważę ok.70kg. Jak wsiadałem na Meridę w sklepie, to najwygodniej było bodajże na 17, ale tu też nie mam przekonania, co tak naprawdę będzie dobrym wyborem dla mnie. Przepraszam za lekki chaos w moim poście, proszę o pomoc i wyrozumiałość dla laika w tym temacie :-). Z góry dziękuję uprzejmie za zainteresowanie i pomoc w tym jakże ciężkim dla mnie wyborze :-).

Pzdr,

Bartek

Napisano

Northrec caledon, unibike zethos,unibike Voyager, kands Maestro, lazaro integral,lub giant roam, Romet wagant, kross evado 6.0,unibike viper .

Też mam 170 cm w kapeluszu i biorę m lub s/m

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...