wojtek994 Napisano 9 Września 2015 Napisano 9 Września 2015 Witajcie! Jestem zielony w temacie sprzętu! chciałem wymienić korbę i suport w swoim rowerze (rama Haibike 6061 DRT) Czy korba + suport z tej aukcji: SHIMANO KORBA ZEE FC-M640 36T 170mm OŚ 68/73mm CR (5042849606) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. będą pasować? W tej chwili posiadam dwie zębatki przednie, ale przy okazji zmiany korby chciałem "wywalić" przednią przerzutkę. Proszę o odpowiedź na pytanie, nie hejtowanie(jak już wspomniałem, jestem zielony), ew. jakąś poradę. Z góry dziękuję. Do tej oto ramy
Marcin9 Napisano 9 Września 2015 Napisano 9 Września 2015 Będzie pasować. Pamiętaj że musisz kupić jeszcze napinacz bo łańcuch może spadać.
wojtek994 Napisano 9 Września 2015 Autor Napisano 9 Września 2015 Napinacz jest konieczny? Z tego co widze wydatek rzędu 100+ zł.
seraph Napisano 9 Września 2015 Napisano 9 Września 2015 Nie jest konieczny, ale podczas zmiany biegów na wertepach łańcuch na chwilę dostaje luzu będzie spadał jak rower w tym czasie podskoczy.
wojtek994 Napisano 19 Września 2015 Autor Napisano 19 Września 2015 Jaki napinacz kupić, żeby współgrał z ramą i korbą? W tej chwili mam zębatke z przodu 31z czy poczują duzą różnicę przy zmianie na 36? Łańcuch tez będę musiał wymienić?
seraph Napisano 20 Września 2015 Napisano 20 Września 2015 No większa zębatka z przodu to będzie ciężej. Jak nie używasz największej zębatki kasety lub brakuje Ci mniejszej to większy blat będzie w sam raz, ale 5 zębów odczujesz... Łańcucha niecny nie musisz, ale jak obecny jest zużyty to będzie szybciej zużywał korbę. Niestety przy wymianie trzeba się upewnić, że kaseta przyjmie nowy łańcuch - inaczej też będzie do wymiany.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.