cu8er Napisano 31 Sierpnia 2015 Napisano 31 Sierpnia 2015 Panowie, trochę czasu poświęciłem na szukanie ofert w sklepach www jak i u mnie w mieście. Na ten moment: Northtec Caledon DB - 1899 zł Romet Orkan 4.0 - 1689 zł I tu pytanie - opłaca się dopłacać do Noratheca ? Przyznam, że ten romet jak najbardziej mi odpowiada - zawsze zostaje na "akcesoria"
seraph Napisano 31 Sierpnia 2015 Napisano 31 Sierpnia 2015 Te rowery są praktycznie takie same poza jednym szczegółem - Caledon ma hamulce Shimano, a Romet Promaxy co kojarzy się dość "chińsko". Osobiście może bym i zaryzykował i oszczedził na Romecie - najwyżej zmienisz hamulce jak będą problemy. Że w ogóle nie będą hamować się nie martw.
cu8er Napisano 31 Sierpnia 2015 Autor Napisano 31 Sierpnia 2015 Wielkie dzięki za odpowiedź SeraphW sumie Northtec też ma najniższą klasę Shimano - co w sumie również kwalifikowało by się do ich wymiany w razie czego w przyszłości. Czyli jak widzę, nie ma sensu dopłacać do Caledona i wyłożyć zaoszczędzoną kasę na SPD
seraph Napisano 31 Sierpnia 2015 Napisano 31 Sierpnia 2015 Hydraulika niskich grup Shimano nie lubi mrozów - to jest ich potwierdzona wada. To bierz Rometa i szerokiej drogi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.