kulieta4 Napisano 26 Sierpnia 2015 Napisano 26 Sierpnia 2015 Witam prosze o pomoc w doborze roweru i doradzeniu który rodzaj wybrać. Jestem kierowcą ciężarówki chodzi mi o to żeby rower był wygodny w przewożeniu go na naczepie i możliwości wygodnej jazdy. Dodaje że jestem poczatkującym rowerzystą. Przeważnie jeździł bym po drogach asfaltowych i drogach polnych,leśnych,utwardzonych. Pozdrawiam.
Kamsyyo Napisano 26 Sierpnia 2015 Napisano 26 Sierpnia 2015 Miesiąc temu kupiłem Meride Big seven 100 za 2400. Jak na razie nie żałuje. Jeśli chodzi o wielkość kół to z 27.5 jestem zadowolony
GoldStorM Napisano 27 Sierpnia 2015 Napisano 27 Sierpnia 2015 Ja mam podobny dylemat chociaż zastanawiam się czy brać Romet Orkan 4.0 2015 za 1889 czy dopłacić do Romet Orkan 5.0 2015 którego może udałoby się dostać za 2500. Można by się jeszcze zastanowić nad Unibike Viper Disc GTS
goTomek Napisano 27 Sierpnia 2015 Napisano 27 Sierpnia 2015 Też właśnie dumam nad Orkanem 4.0, w tej chwili do wzięcia juz za 1700, podoba mi się, osprzęt też ciekawy chyba w tej cenie. Tylko nie wiem czy juz brać, czy jeszcze czekać Jest szansa że jeszcze spadnie?
kubro Napisano 27 Sierpnia 2015 Napisano 27 Sierpnia 2015 Patrząc na rok poprzedni cena może być troszkę niższa: http://archiwum.allegro.pl/szukaj/orkan%204.0?sort=price&order=asc Nie jestem jednak pewien czy warto czekać. Po dwóch miesiącach szukania ja właśnie zakupiłem Orkana 4.0. Mam nadzieję, że zakup okaże się trafiony.
goTomek Napisano 27 Sierpnia 2015 Napisano 27 Sierpnia 2015 O, to opowiedz wrażenia prawdopodobnie tez sie na niego zdecyduje, a mało jest konkretnych opinii uzytkowników.
GoldStorM Napisano 27 Sierpnia 2015 Napisano 27 Sierpnia 2015 w sklepie bikko.pl można negocjować cenę a i tak póki co opuścili Orkana 5.0 o 410zł więc może cena pójdzie jeszcze w dół. A jako że planuje zakup dwóch kółek środek/koniec września więc może uda mi się wyrwać po dobrej cenie
kubro Napisano 29 Sierpnia 2015 Napisano 29 Sierpnia 2015 Orkan 5 = lepszy amortyzator + lepszy napęd. Czy warto dopłacić tysiąc złotych. Być może tak, choć w cenie blisko trzech tysięcy szukałbym raczej jakiegoś roweru MTB 29 lub 27,5. Mój Orkan 4.0 zakupiony na aukcji http://allegro.pl/rower-romet-orkan-m-4-0-21-2015-wyprzedaz-gratis-i5624276487.html dotarł wczoraj. Rower zapakowany standardowo, w karcie gwarancyjnej wbita pieczątka o przygotowaniu roweru do jazdy. Trochę nie wierzę w to przygotowanie, ale warunki gwarancji spełnione. Montaż całości ok 30 minut. I pierwsze wrażenia. W porównaniu z moim starym Authorem Dallas na ramie 20 cali, Orkan jest ogromny. Przy moich 188 cm rama 21 cali idealna, długość roweru ok. Natomiast pozycja zupełnie inna niż na poprzednim. Długo wahałem się jaki rower kupić, crossa czy mtb. Mieszkam w Beskidach, więc zawsze jest albo pod górę, albo z góry. Nie przewiduje jakichś wymagających tras - krwi, potu, błota i łez raczej nie ma w planie. Raczej lajtowe trasy i to przy ładnej pogodzie. Jeśli czas pozwoli wieczorem regulacja i sprawdzę jak się sprawuje na stałej kilkunastokilometrowej trasie - pół na pół asfalt oraz szutrowa droga przeciwpożarowa w lesie z luźnymi kamieniami i piaskiem
kubro Napisano 31 Sierpnia 2015 Napisano 31 Sierpnia 2015 Obiecanych słów kilka o Orkanie 4. Przy próbie regulacji przerzutek i hamulców poległem. Podjechałem do pobliskiego serwisu. Koszt ekstra 50pln. Przejazd trasą 12 km (przewyższenie ok 300 m ) pół na pół asfalt i szutry w "górach" - przyjemny Na asfalcie znacznie szybciej i lepiej niż na MTB. Na drodze w lesie nie odczuwałem by było gorzej niż na poprzednim rowerze. To co troszkę mi przeszkadza to kształt tylnich widełek. Są bardzo szerokie - zdarzało się, że ocierałem piętą w trakcie pedałowania. Myślę jednak, że to kwestia przyzwyczajenia. Kolejna rzecz to przednia przerzutka przednia - skrajne położenia wchodzą bez problemu, środek raz wchodzi a raz trzeba mu odrobinę "pomóc" przytrzymując manetkę. Nie wiem czy to kwestia dotarcia czy modelu - sytuacja powtarzała się tak przy zmianie biegu z wyższego na niższy i z niższego na wyższy. Amortyzator - bo tu także się trochę zdziwiłem - dosyć miękki, mogę go dociążyć samym sobą Na trasie nie zauważyłem jednak by czegoś mu brakowało. Hamulce - oceniane przez wszystkich jako niewiadomo. Na suchym dały radę. Zobaczymy jak będzie dalej. Gripy - do zmiany lub jazda w rękawiczkach. Rękawiczki zapewne są najrozsądniejsze (bezpieczniejsze), ale ich nie lubię. Tyle jeśli chodzi o wrażenia z pierwszej jazdy. Generalnie jestem z zakupu zadowolony PS. Kolor szary grafit w macie nie jest udany. Esteta ze mnie umiarkowany, ale ten mat w zestawieniu z szarym kolorem powoduje, że od razu widoczne są na ramie ślady palców.
goTomek Napisano 1 Września 2015 Napisano 1 Września 2015 Dzięki za opis pierwszych wrażeń Wygląda to dobrze, choć pewnie też wkurzyłyby mnie ślady paluchów na ramie. Niemniej okazałem się bardzo niecierpliwy i od wczoraj ujeżdżam Cube Curve Pro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.