Skocz do zawartości

[korba] - dlugosc suportu

rikitiki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czesc,

Chce wymienic korbe z przodu na octalink 48 - konkretnie na fc-m431.

Rower to hexagon v3, tyle ze po hexagonie zostala sama rama - reszta osprzetu to w wiekszosci alivio.

W tej chwili mam korbe 48 alivio na kwadrat i chce ja wymienic na octa. Jako ze zawsze mialem problem z linia lancucha - poniewaz pomimo tego ze korbe mam dopchana juz do samej ramy zakladajac wlasnie kroszy 118 suport gdzie dedykowany byl 123 (probowalem nawet 113 ale byl za krotki) dalej linia nie jest idealna, ale jako ze jezdze tym rowerem szosowo i uzywam glownie duzego blatu i ewentualnie srodkowego to jeszcze ujdzie.

Zapewne kupujac teraz dedykowany suport do octa linia lancucha bedzie nie do zaakceptowania (duze przekosy w strone ramy)

W tym momencie ta guma na spodzie mojej korby jest jakies 0.5-1mm od wystajacej czesci miski suportu i chcialbym aby nowa korba byla rownie blisko ramy.

Pytanie jaki najkrotszy suport moge zastosowac zeby korba byla wlasnie jak najblizej ramy? Ocieraniem zebatek o rame sie nie przejmuje , bo tam jest jeszce sporo miejsca.

Nie mam za bardzo gdzie zaniesc roweru zeby mi to sprawdzili i dobrali.

Napisano

kupując korbę zwróć uwagę na to jaka jest linia łańcucha dla niej - 45 lub 50, sprawdź też jaka jest linia łańcucha dla twojej przerzutki a suport kup dedykowany do korby wg tabeli bo inaczej końca nie dojdziesz 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...