hadess Napisano 13 Sierpnia 2015 Napisano 13 Sierpnia 2015 Witam mam problem ponieważ moje klamkomanetki tourney 3x7 nie chcą coś działąc z przerzutka Shimano Altus M191. Regulacja nie pomaga, zawsze dobrze chodzą 2 biegi ( 1 lub 3 nie wchodzi - zalezy jak wyreguluje ). Sprawdzałem też ciąg linki okazało sie ze klamki z trekkinga maja dłuższy naciąg ( o 3mm ) niż te szosowe - czy to jest winowajca ? Może zmienić przerzutkę jak tak to na jaką? Dodam że z tylnią regulacją nie było problemów. NIe mam też przelotek regulacyjnych Prosze o pomoc A może cos jest nie tak z klamkomanetką?
Mod Team Puklus Napisano 14 Sierpnia 2015 Mod Team Napisano 14 Sierpnia 2015 A linkę masz zakręcona poprawnie ?
hadess Napisano 14 Sierpnia 2015 Autor Napisano 14 Sierpnia 2015 tzn? Mam zakręconą tak jak miałem w trekkingu moge podesłac zdjecie zaraz. Dziś po regulowaniu nawet nawet chodzi jest mały problem przy zmianie z 2 na 1 ( nie spadnie - musze popchac noga ) ale jak to zlikwiduje to pojawi sie inny
Mod Team Puklus Napisano 14 Sierpnia 2015 Mod Team Napisano 14 Sierpnia 2015 Różne przerzutki mają różnie zakręcanie linki, nad śruba, pod śruba ... zmiana położenia linki zmienia dźwignię a co za tym idzie jej pracę. Z tego co się orientuję grupa szosowa i mtb do 10 rzędów jest kompatybilna w całości. O szosie mówię o 10 rzędach mtb do 9. Dodatkowo, manetki szosowe działają inaczej, mtb mają 2 kliki na 3 zębatki. szosowe mają półbiegi i to może być problem.
hadess Napisano 14 Sierpnia 2015 Autor Napisano 14 Sierpnia 2015 a co naprawi ten problem ? zdjecie linki . tak ma byc ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.