Gość Napisano 10 Sierpnia 2015 Napisano 10 Sierpnia 2015 Witam, obecnie mam stery vp a41ac i maja juz bardzo duze luzy, wiec pasuje je zmienic. I tutaj mam problem, czy brac lekkie accent airplane czy znowu te same co mam obecnie. Mam problem, poniewaz te airplany sa niby bardzo wylajtowane, a mnie 20-30g w rowerze nie zbawi jesli mam to przyplacic trwaloscia. Co do vp to obawiam sie tego samego co obecnie czyli duzych luzow, niby maja 3 lata katowania ich po maratonach kilkanascie razy w roku a nic nie jest wieczne. No ale te luzy mam juz z rok z tym, ze caly czas sie powiekszaly. Obecnie mam juz praktycznie slyszalne stukanie rury sterowej przy zscisnietym przednim hamplu... co byscie robili? Ze sterami nie mam kompletnie zadnego doswiadczenia, za tymi vp przemawia to ze sa 20 zl tansze. Pozdrawiam
marcinBB Napisano 12 Sierpnia 2015 Napisano 12 Sierpnia 2015 takie głupie pytanie-luzu nie da się skasować?przecież to nie musi sie idealnie kręcić:
rzezniol Napisano 12 Sierpnia 2015 Napisano 12 Sierpnia 2015 W Accentach "wylajtowane" to masz aluminiowe miski zamiast stalowych a łożyska są normalne czyli stalowe "maszynowe" ... Latałem na AirPlane 3 sezony w każdych warunkach bez problemu. Sam musisz rozważyć czy warto dopłacić do lżejszego produktu ..." wylajtowanie" tych sterów nie ma wpływu na ich trwałość. Pozdrawiam
Gość Napisano 20 Września 2015 Napisano 20 Września 2015 takie głupie pytanie-luzu nie da się skasować?przecież to nie musi sie idealnie kręcić: Nie da sie, tzn. da się do takiego etapu, że słychać tylko głuche stukanie w ramie i czuć luz, może po regulacji już nie jakiś wielki, ale nadal jest i go czuć. Dzięki rzezniol za przybliżenie kwestii wylajtowania w tych sterach, ale pododawałem jakieś malutkie podkładki, wyregulowałem na nowo i ogólnie da się jeździć całkiem znośnie, więc stwierdziłem, że do końca tego sezonu jeszcze na nich pojeżdżę, a później pewnie zamówię te airplany.
Gość Napisano 20 Września 2015 Napisano 20 Września 2015 Ja mam Airplane, polecam, szczególnie tanie nie są ale sprawiają wrażenie bardzo dobrych jakościowo ( i jest coś co mi się podoba, nie trzeba nabijać bieżni na rure sterową bo jest nacięta, wystarczy nasunąć)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.