1kuba993 Napisano 10 Sierpnia 2015 Napisano 10 Sierpnia 2015 Witam, chcialvym Was poprosic koledzy o doradzenie w wyborze dobrego jak na te pieniadze rowerku. Przeznaczenie asfalt, piasek, zwir,jazda na zakupy oraz wycieczki ok. 20/30 km max. Mama ma 160 cm wzrostu. Z gory dziekuje za wszystkie podpowiedzi. Jesli o czyms nie napisalem sorry. Znalazlem cos takiego: http://allegro.pl/2014-lazaro-senatore-v2-lady-mocny-w-dobrej-cenie-i5564135255.html Co sadzicie? Mi sie podova,a jesli chodzi o podzespoly? Ogolnie wolalvym by biegi byly schowane w piascie jednak jakosc przede wszystkim. Moze jakis holender? Co polecicie?
przmor Napisano 10 Sierpnia 2015 Napisano 10 Sierpnia 2015 Rower z rama a'la labedzia szyja, do tego Shimano Nexus 3, dobrac dobrze rozmiar ramy i mama bedzie zadowolona o ile nie bedzie musiala roweru wnosic po schodach.
Tofi Napisano 10 Sierpnia 2015 Napisano 10 Sierpnia 2015 Na 160cm będzie rama w rozmiarze 16'', w przypadku tego lazaro 17'' i właściwie dalej bym nie szukał, bo trudno będzie znaleźć konkurencję, zwłaszcza że ma całe wyposażenie niezbędne do poruszania się po drodze. Do jazdy poza drogą dobrze by było mieć szersze opony, bo na piasek te na 100% są za wąskie, ale po polnych drogach spokojnie pojedzie.
1kuba993 Napisano 11 Sierpnia 2015 Autor Napisano 11 Sierpnia 2015 Dzieki Panowie, moze jakies linki by zrobic porownanie? Akurat wnosic nie bedzie musiala takze luzik xd
przmor Napisano 11 Sierpnia 2015 Napisano 11 Sierpnia 2015 A czy mama to z gatunku tych technicznych kobiet, ktore lubia zmieniac ponad 20 przelozen? Znam wiele mam nastolatkow i poza jedna, ktora szaleje rowerem po lesie maja wstret do przerzutek i jezdza i tak na jednym przelozenuu. Znam tez mame zachwycona rowerem a'la labedzia szyja wlasnie z Nexusem 3 w ktorym po mojej namowie jednak zaczela zmieniac przelozenia choc i tak najczesciej jezdzi na srodkowym przelozeniu. To co wam nastolatkom czy dwudziestokilkulatkom pasuje niekoniecznie bedzie pasowac waszym mamom wiec ostroznie z doradzaniem.
nosebleedPL Napisano 11 Sierpnia 2015 Napisano 11 Sierpnia 2015 Moja mama ma taki: http://rowerykands.pl/rowery/51-kands-opera-28-3-biegi-shimano-nexus.html - i jak mówi kocha ten rower.
1kuba993 Napisano 11 Sierpnia 2015 Autor Napisano 11 Sierpnia 2015 A czy mama to z gatunku tych technicznych kobiet, ktore lubia zmieniac ponad 20 przelozen? Znam wiele mam nastolatkow i poza jedna, ktora szaleje rowerem po lesie maja wstret do przerzutek i jezdza i tak na jednym przelozenuu. Znam tez mame zachwycona rowerem a'la labedzia szyja wlasnie z Nexusem 3 w ktorym po mojej namowie jednak zaczela zmieniac przelozenia choc i tak najczesciej jezdzi na srodkowym przelozeniu. To co wam nastolatkom czy dwudziestokilkulatkom pasuje niekoniecznie bedzie pasowac waszym mamom wiec ostroznie z doradzaniem. Faktycznie, masz tu racje- sluszna uwaga. Kobiety faktycznie nie cierpia przelozen,a szczegolnie 20.. Moja mama ma taki: http://rowerykands.pl/rowery/51-kands-opera-28-3-biegi-shimano-nexus.html - i jak mówi kocha ten rower. O to to, wlasnie czegos takiego szukam,a jak z osprzetem w powyzszym rowerze? Jak sie prezentuje cena do osprzetu?
nosebleedPL Napisano 11 Sierpnia 2015 Napisano 11 Sierpnia 2015 Osprzęt to shimano nexus - 3 biegi z tyłu w piaście i tyle. Dla niej to wystarczy w zupełnosci. Kupiła go 3 lata temu za 1000zł i bez zadnych problemow jezdzi do dziś.
Promilla Napisano 30 Sierpnia 2015 Napisano 30 Sierpnia 2015 Na 160cm będzie rama w rozmiarze 16'', w przypadku tego lazaro 17'' i właściwie dalej bym nie szukał, bo trudno będzie znaleźć konkurencję, zwłaszcza że ma całe wyposażenie niezbędne do poruszania się po drodze. Do jazdy poza drogą dobrze by było mieć szersze opony, bo na piasek te na 100% są za wąskie, ale po polnych drogach spokojnie pojedzie. Tofi, mam pytanie. Sama mam 160cm wzrostu. Ok. 76cm noga. Staram się znaleźć kogoś kto kupowal lazaro integral o tej budowie, ale nie znalazłam jeszcze rowrzystki o tych rozmiarach która miałaby lazaro. Sugerujesz 17''? Bo np. zgodnie z przelicznikiem z "Roweroweych porad" wychodzi co najmniej 19''. A jako że się zupełnie nie znam a rower można tylko zamówić na allegro, to mam mały problem.
robertrobert1 Napisano 30 Sierpnia 2015 Napisano 30 Sierpnia 2015 Skoro rower ma być dla mamy to zapewne rodzicielka nie ma już zapędów sportowych albo wyczynowych. Z tego też względu pominąłbym wszelkie duże koła i wybrałbym rower na kołach 24 cale z piastą planetarną 7-8 biegową aby w sposób maksymalny uprościć korzystanie z roweru a slckowe opony 2.0 powinny dać komfort poruszania się zarówno po mieście jak i w terenie.:-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.