Skocz do zawartości

[manetki] alivio sl-m4000

lukaorlov

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

cześć!

czy ktoś używa tych manetek wraz z klamkami avid fr-5? mógłby mi wrzucić zdjęcie roweru i pokazać jak ma to zamontowane?

z pozdrowieniami!

Napisano

ach... no myślałem, że uda mi się schować klamki pod manetki, ale to nierealne przy takim zestawieniu. właśnie z kumplem montujemy nowy napęd ; )

Napisano

"Ergonomia" Alivio to coś, za co jej projektanta (projektantów) skazałbym na dożywotnie używanie własnego dzieła  :devil: Następna generacja  pojawiałby się za pół roku najdalej i byłaby wygodniejsza niż XT  :devil:

"Najlepsze" jest to, że i tak jest odrobinę lepiej niż w m430, gdzie sensowne ustawienie klamek powoduje, że wrzucenie więcej niż jednego biegu wymaga łamania sobie nadgarstka (albo kciuków jak u pawiana). Dobrze choć, że pracują przyjemnie  :thumbsup:

Napisano

jeśli praca wynagrodzi tą 'ergonomie' i klamki na wierzchu, to jest to do przeżycia. długo się zastanawiałem czy osobno czy kupić klamkomanetki, no ale chyba zdrowy rozsądek zwyciężył.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...