zbysz89 Napisano 1 Sierpnia 2015 Napisano 1 Sierpnia 2015 Witam posiadam rower crossowy, mam zamiar wybrać się w wrześniu na miesięczną wycieczkę po cieplejszych rejonach europy. Rower aktualnie jest goły jakieś tam najtańsze oświetlenie założone. Potrzebuje przygotować go tak aby cały ładunek mieć na rowerze nic na plecach. Musi się zmieścić namiot jednoosobowy, śpiwór, kurtka przeciwdeszczowa, polar, ze 2 koszulki, bielizna i troche drobnicy, do tego mały zapas jedzenia na jeden dzień i wody. Z woda to pewnie idzie pokombinować montując wiecej uchwytów na bidony bo widziałem że do sakwy dopinane, do siodełka dopinane do ramy dopinane wiec idzie tego zamontować jak by już nie było gdzie tej butelki wepchać. Szukam sprzętu w miarę dobrego ale w rozsądnej cenie. Przydało by się też jakieś w miarę dobre oświetlenie jak by przyszło wieczorem jechać
robertrobert1 Napisano 1 Sierpnia 2015 Napisano 1 Sierpnia 2015 Poczytaj mój blog a znajdziesz tam przydatne informacje w tym przegląd sakw. Ze swojej strony polecam Ortlieba. Powinieneś śmiało się spakować tylko w sakwy tylne. :-)
mklos1 Napisano 2 Sierpnia 2015 Napisano 2 Sierpnia 2015 Szukam sprzętu w miarę dobrego ale w rozsądnej cenie. Co dla Ciebie jest rozsądną ceną? Minimum, które spełni Twoje wymagania to Crosso Big Dry.
Baikal Napisano 2 Sierpnia 2015 Napisano 2 Sierpnia 2015 ,,Musi się zmieścić namiot jednoosobowy, śpiwór" wydaje mi się, że przydał by się Tobie również wór transportowy , nie wiem jaki masz ten namiot ale na pewno da Ci to sporo więcej możliwości przewozowych - ja to rozwiązałem tak na tydzień - 2 osoby 2x 30L sakwy i wór 60L ale spokojnie można trochę mniejszy ^^ sakwy naprawdę pojemne i wytrzymałe polecam też jakąś tanią karimatę dzięki której nie zniszczysz wora i sakw jak będziesz od gum jak widać niżej poza tym zawsze tam coś podręcznego można wpakować
robertrobert1 Napisano 2 Sierpnia 2015 Napisano 2 Sierpnia 2015 Na 2 tygodniową wyprawę po cywizowanych krajach wór transportowy jest zbędny zwłaszcza , że namioty i maty mają własne bardzo sensowne opakowania. Zamiast zwiększania pojemności sakw polecam minimalizowanie ładunku np poprzez zabranie proszku do prania a nie 30 koszulek. ;-)
zbysz89 Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Napisano 2 Sierpnia 2015 dzięki za odpowiedzi, właśnie chodziło mi o takie minimum które spełni role. robertrobert1 Blog ciekawy jak znajdę więcej czasu to przeczytam wszystko. Ubrań biorę minimum i będę prać , bo po co dodatkowe kg wozić zwłaszcza ze sam też mało nie ważę . Śpiwór jest dość mały, namiot w drodze ale ma mieć wymiary 50x12x12 wiec to też nic wielkiego wiec za dużo miejsca nie zajmie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.