Skocz do zawartości

[SUPORT] Miska suportu lub cały suport - co wybrać?

gruby33

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Posiadam rower treekingowy z pojedynczą przednią zębatką oraz przekładnią tylną NEXUS 8.

Czy mogą szanowni koledzy poradzić czy i jeśli tak to gdzie dostać miskę do suportu (tak się to chyba nazywa). Gdyż moje są plastikowe i z prawej strony nie dość, że już była obrobiona dosyć mocno to chyba próbowałem odkręcić nie w tą stronę i wszystkie zęby poszły.

Te miski służą też za kosz do łożysk. Łożyska wchodzą w nie na styk.

A jeśli nie da rady tego dokupić nigdzie (bo nie mogę namierzyć) to jaki suport wybrać w cenie do +/- 50zł?

Średnio miesięcznie robię około 180km,

Aktualny mój jest na kwadrat i ma długość ok. 126-128mm (suwmiarka łapie mi tylko do 125mm więc dlatego 2mm różnicy podałem).

W ramie średnica otworu to ok. 34mm i długość ok. 68mm.

4x81d1xhgxbxzw46g.jpg

Napisano

Suport standardowy, gwint bsa, szerokość mufy w ramie 68 mm, długość osi 127 mm. 

Możesz kupić takowy suport za kilkadziesiąt zł, żywotność kilka tysięcy km.

Raczej nie dostaniesz połowy do tego co masz, nie widzę za bardzo sensu z kombinowaniem.

Napisano

Dziękuję za szybką odpowiedź.

Zapomniałem dodać, że korba była zmieniana. Standardowa nie pamiętam jakiej formy ale miała 38T. Obecna to Miranda Alfa 1 44T,

Ale na stronie producenta nie mogę znaleźć informacji jaka długość suportu jest zalecana.

I czy opłaca się brac suporty typu DeOne, Accent itp. za ok. 20-30zł. Czy dołożyc trochę i kupić np. Shimano BB-UN26? Czy różnicy nie będzie w trwałości? Bo z tego co czytałem te Shimano często padały po ok. 1500km

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...