ausserbetrieb Napisano 27 Lipca 2015 Napisano 27 Lipca 2015 Hej!Pierwsze 2 tygodnie sierpnia planuję spędzić w Soblówce- jeździ ktoś może w okolicy- szosa i mtb wchodzą w grę Chętnie przygarnę też ślady gpx ciekawych tras w tym rejonie PozdrawiamAgnieszka
MartinH Napisano 28 Lipca 2015 Napisano 28 Lipca 2015 Interesują Cię szlaki piesze? Takich jest dużo w okolicy i są to jedne z lepszych w Beskidach. Konkretne trasy opisane masz w mojej galerii w podpisie więc możesz rzucić okiem co Cię zainteresuje
szymku Napisano 28 Lipca 2015 Napisano 28 Lipca 2015 Na mtb możemy wspólnie coś pojeździć - mieszkam w Żywcu i znam Beskidy dość dobrze, szczególnie z wieloma smakowitymi szlakami. Napisz jakie trasy preferujesz, i coś wymyślimy (ja należę do osób, które lubią wyjeżdżać i zjeżdżać większość trasy, bo noszenie roweru mało mnie interesje).
ausserbetrieb Napisano 28 Lipca 2015 Autor Napisano 28 Lipca 2015 Dzięki za odpowiedź! Też wolę trasy w większości w siodle, najlepiej z fajnymi zjazdami i singlami Chętnie poznam te najfajniesze Jakbyś mi podesłał na priv gpx teren/szosa będę wdzięczna!
beskid Napisano 28 Lipca 2015 Napisano 28 Lipca 2015 Najlepsze zjazdy; Rycerzowa-Soblówka / żółty-zielony Ryzerzowa-Soblówka / czarny Ryzerzowa-Soblówka / żółty Muńcół-Ujsoły / zielony Krawców Wierch-Glina / graniczny niebieski Krawców Wierch / graniczny żółty na przeł Bory Orawskie Lipowska-Złatna / niebieski Lipowska-Złatna / żółty przez Zapolankę Lipowska-Boracza / zielony. Podjazdy?? Trochę wypychu byś musi i bez tego nie ma jazdy po górach. To co można zrobić drogami by "nabrać wysokości" to; Przeł Kotarz / obydwa warianty trawersu Muńcuła Młoda Hora od Ujsoł Przegibek / zielony od Rycerki Przegibek / zielony od Rycerki Kolonii Krawców Wierch 300m drogą przed przeł Glinka Rysianka / czarny do końca asfaltu i za potokiem w lewo drogą do schroniska. Zapolanka od Złatnej.
ausserbetrieb Napisano 29 Lipca 2015 Autor Napisano 29 Lipca 2015 Podjazdy oczywiście też w końcu po to jadę w góry dzięki wielkie za ten fajny opis!
szymku Napisano 29 Lipca 2015 Napisano 29 Lipca 2015 Dzięki za odpowiedź! Też wolę trasy w większości w siodle, najlepiej z fajnymi zjazdami i singlami Chętnie poznam te najfajniesze Jakbyś mi podesłał na priv gpx teren/szosa będę wdzięczna! Przede wszystkim zdobądź sensowną mapę (najlepiej wyd. Compass, wydanie z 2014r). Spójrz sobie na szlaki, skalę, poziomice i planuj. Moje tracki dostępne są na stravie i endomondo (napisz PW), przy czym łącze często pasma, szczególnie, że w większości są to dystanse powyżej 60 km. A zjazdów i podjazdów jest znacznie więcej niż beskid napisał - ale to trzeba na mapie i w terenie ich szukać. Beskid podał te lepsze, dostępnych szlakowo. Sz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.