manfred1 Napisano 21 Lipca 2015 Napisano 21 Lipca 2015 Witam serdecznie wyregulowałem na najmniejszej tarczy potem zamocowałem linkę i wyregulowałem na największej tarczy. Następnie na środkowej tarczy tak aby nie obcierał łańcuch o prowadnice. Wszystko działa poprawnie mam na myśli przerzucanie biegów. Ale zmiana z najmniejszej tarczy na największą idzie strasznie ciężko. Do tego stopnia że aż mi palec spuchł ;-) No i nie wiem gdzie szukać mojego błędu. Zbyt mocno naciągnąłem linkę? Nie poluzowałem przy manetce kopułkę czy może lionka i pancerz do wymiany. Choć rower nie jest zbyt mocno użytkowany.
Ychu Napisano 21 Lipca 2015 Napisano 21 Lipca 2015 Kumpel miał tak samo w rowerze , przerzucenie z 2 na 3 to można było połamać palec. "Wpuścili my" w manetkę wd-40 pozmieniali i chodzi lekko
manfred1 Napisano 21 Lipca 2015 Autor Napisano 21 Lipca 2015 Tak mi się wydaje że chyba za mocno wykręciłem kopułkę przy lince. Jutro sprawdzę to i sprawdzę pancerz. Wóde 40 to wole procentową ;-)
Ychu Napisano 21 Lipca 2015 Napisano 21 Lipca 2015 Linka i pancerz to raczej nie to , jeśli linka była by zapchana syfem to po zredukowaniu biegu linka by nie wracała tak jak ma. Czyli jak miałbyś 3 i wrzucił na 2 to linka by wisiała sobie luźno i powoli się naprężała. Wóde 40 to wole procentową ;-) Tak też można
manfred1 Napisano 21 Lipca 2015 Autor Napisano 21 Lipca 2015 Czyli stawiam na kopułkę za mocno wykręconą.
Mod Team Odi Napisano 21 Lipca 2015 Mod Team Napisano 21 Lipca 2015 U mnie w podobnej sytuacji pomogło psiknięcie smarowaniem na sworznie przerzutki, chociaż też na początku podejrzewałem linkę i pancerz.
manfred1 Napisano 21 Lipca 2015 Autor Napisano 21 Lipca 2015 A widzisz może tak być że tam się zapiekło i trzeba nasmarować.
Mod Team Puklus Napisano 21 Lipca 2015 Mod Team Napisano 21 Lipca 2015 Jaka to manetka ? Ja zauważyłem np ze w starych deore taki problem powoduje ... telewizorek, po jego odkręceniu - jak ręką odjął
manfred1 Napisano 23 Lipca 2015 Autor Napisano 23 Lipca 2015 To jakieś shimano 3 biegowe ale nie mam pojęcia jaka nazwa.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.