dream01 Napisano 17 Lipca 2015 Napisano 17 Lipca 2015 Czołem, znalazłem w sieci taki oto filmik: https://www.youtube.com/watch?v=r6xnkEkP2WY&playnext_from=TL&videos=Lll7_tN0DPA&feature=grec_index#! Faktycznie jak się przypatrzyć po mieście ludzie często odpuszczają albo zapinanie roweru albo robią to mało poprawnie. Zastanawia mnie co zrobić w przypadku szybkozamykaczy przy siodełku i np. przednim kole jak jest u mnie. Przypnę ramę - wrócę - brak siodełka? Albo koła? Co wtedy. Wydawać by się mogło że pomysł z filmika z ulockiem i tymi linkami do kół jest trochę śmieszny ale jakby nie patrzeć chyba jedyny sensowny. No chyba że szybkozłączkę można zastąpić po prostu śrubą? Macie może jakieś pomysły lub swoje patenty by przykro się nie ździwić po powrocie do swoich dwóch kółek?
rowerzysta01 Napisano 18 Lipca 2015 Napisano 18 Lipca 2015 @dream01 Najlepszym, sposobem jest wymiana szybkozamykaczy, kół i sztycy na Zefal Lock'n'Roll, żeby otworzyć szybkozamykacz musisz obrócić rower do góry nogami, ewentualnie zakup PINHEAD SECURITY PACK , do którego dodają specjalny kluczyk do otwarcia, kluczyki są indywidualne
Ipla Napisano 18 Lipca 2015 Napisano 18 Lipca 2015 Ja tam w mieście staram się nie zostawiać mojego "lepszego" roweru, zazwyczaj jadę tym "gorszym" chociaż i tak mam obawy czy jak przyjdę rower nadal będzie przypięty....
dream01 Napisano 18 Lipca 2015 Autor Napisano 18 Lipca 2015 No niestety mam tylko jeden a i tak gdybym miał dwa szkoda byłoby któregoś. Nic tylko łapy poucinać za nawet próby, bezwzględnie bo to są jaja... Wiem, że na bezpieczeństwie nie ma co oszczędzać ale można by jakoś zamienić na zwykłą śrubę te szybko zamykacze?
rowerzysta01 Napisano 18 Lipca 2015 Napisano 18 Lipca 2015 @dream01 zamykacze na imbusy DARTMOOR Bolt, ewentualne zaciski tranz-x, do których dostajesz specjalny klucz, ale imbusem też się da odkręcić, tylko trzeba pokombinować
Ludo Napisano 12 Września 2015 Napisano 12 Września 2015 Najlepszym, sposobem jest wymiana szybkozamykaczy, kół i sztycy na Zefal Lock'n'Roll, żeby otworzyć szybkozamykacz musisz obrócić rower do góry nogami Co do Zefala to po półtorej roku jest już z nim problem. Nie można go otworzyć w żadnej pozycji, trzeba kilka razy stuknąć czymś twardszym w niego żeby się w końcu odblokował dotyczy to zacisków przy kołach, ten z siodełka działa dobrze.
rowerzysta01 Napisano 12 Września 2015 Napisano 12 Września 2015 @Ludo odpukać nie ma takich problemów, u mnie wystarczy obrócić rower i się otwiera, a mam go na pewno z 3 lata.....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.