kamiljakistam Napisano 15 Lipca 2015 Napisano 15 Lipca 2015 Witam Jako że jestem posiadaczem roweru o kołach 27.5 mam problem z kupnem amortyzatora. Prawie wszystkie mają sterówkę tapered a jak nie to cena jest jakas kosmiczna. Istnieje jakiś sposób/ jakies stery na których można jeździć mając główkę 1.1/8 a amor tapered
Marcin9 Napisano 15 Lipca 2015 Napisano 15 Lipca 2015 Kiedyś były takie stery ale nie pasowały one do każdej ramy teraz ciężko je kupić. Więc raczej nie da rady zamontować amortyzatora z tą rurą w tej ramie. Jedyny pewny sposób to wymian rury sterowej na odpowiednią taką usługę oferuje forumowicz @ACTIVIA http://www.forumrowerowe.org/topic/176556-amortyzator-wymiana-sterowki/
GajekL Napisano 15 Lipca 2015 Napisano 15 Lipca 2015 Caly czas sa Ja jezdze na takich: http://allegro.pl/cane-creek-ster-dolny-40-ec44-1-5-cyklomania-i5484085505.html
rozzobike Napisano 15 Lipca 2015 Napisano 15 Lipca 2015 Pasuje to do polzintegrowanych 1 1/8 w scott scale 970??
pbu Napisano 15 Lipca 2015 Napisano 15 Lipca 2015 Witam Jako że jestem posiadaczem roweru o kołach 27.5 mam problem z kupnem amortyzatora. Prawie wszystkie mają sterówkę tapered a jak nie to cena jest jakas kosmiczna. Istnieje jakiś sposób/ jakies stery na których można jeździć mając główkę 1.1/8 a amor tapered A byłbyś zainteresowany kupnem używanego? Używam od ok 8mcy amora DT Swiss XMM 140mm pod koła 27,5" oś 15mm z prostą sterówką (1 1/8). Amor fajny, z blokadą skoku, dość sportowy i bardzo sztywny bocznie jak na 32mm golenie. Mam go w ramie 29" i myślę o zmianie na duże koło. Kupiłem nowy, mam paragon, karton. Używany zgodnie z przeznaczeniem w lasku bukowym w Trzebnicy (nie skakany bo nie umiem;). Myślę, że możemy się dogadać.
kamiljakistam Napisano 15 Lipca 2015 Autor Napisano 15 Lipca 2015 Pbu ja szukam amorka o skoku 100 do 120mm max teraz mam revelationa który zresztą jest na sprzedasz
dran2 Napisano 15 Lipca 2015 Napisano 15 Lipca 2015 Pasuje to do polzintegrowanych 1 1/8 w scott scale 970??Na mtbr był wątek typa który wepchnął taperowany widelec do Scale 970 przy pomocy sterów FSA Orbit ITA. Zgaduję że te są podobne.
GajekL Napisano 15 Lipca 2015 Napisano 15 Lipca 2015 Gora zostaje bez zmian, a na dol zamiast oryginalnej biezni wbijasz ta redukcje z lozyskiem.
kamiljakistam Napisano 16 Lipca 2015 Autor Napisano 16 Lipca 2015 GajekL Do meridy big seven 40 takiej jak ta: http://www.rowerymerida.pl/produkt874/bigseven-40-md-rower-merida.html Będzie ta redukcja pasowała tak? I wyprzedzam wasze hejty że jakiś lepszy amor wsadzam do roweru na alusie i korbie xcr z mojego roweru stare części to rama amor i kierownica
GajekL Napisano 16 Lipca 2015 Napisano 16 Lipca 2015 @@kamiljakistam, Teoretycznie tak, jesli chcesz sprawdzic na 100% to wes rurke lub kawalek drewienka o srednicy 39-40mm i sprobuj przecisnac przez glowke ramy, jesli przejdzie to na pewno bedzie pasowac
Rulez Napisano 16 Lipca 2015 Napisano 16 Lipca 2015 Tak naprawdę dowie się dopiero przy montażu,główka ramy raczej nie ma takiej samej średnicy na całej długości, jest zatoczona w miejscu osadzenia misek, ważna jest głębokość tego zatoczenia.
GajekL Napisano 16 Lipca 2015 Napisano 16 Lipca 2015 Zalezy jaka rama, w moim przypadku srednica zatoczenia pod miske byla mniejsza niz dalsza czesc glowki. Ale dalej nie rozumiem dlaczego twierdzisz ze jesli wezmie rurke srednicy najszerszego miejsca w rurze taperowanej, i ona przejdzie przez rame to nie dowiemy sie czy bedzie pasowac Chyba ze chodzi Ci o to czy dolny ster siadzie mu dobrze w glowce
Rulez Napisano 16 Lipca 2015 Napisano 16 Lipca 2015 Witam Jako że jestem posiadaczem roweru o kołach 27.5 mam problem z kupnem amortyzatora. Prawie wszystkie mają sterówkę tapered a jak nie to cena jest jakas kosmiczna. Istnieje jakiś sposób/ jakies stery na których można jeździć mając główkę 1.1/8 a amor tapered Amortzarory z klasyczną sterówką są podobne cenowo do podobnej klasy amortyzatorów ze sterówką poszerzaną, natomiast wyższej klasy amortyzatorów z poszerzaną sterówką nikt nie oddane pół darmo ... GrajekL Rurką to się możesz stuknąć ... co tam było w twoim przypadku to mało ważne, ważna jest głębokość zatoczenia w tej konkretnej ramie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.