Skocz do zawartości

[Przerzutka tylna] shadow, prowadzenie pancerza

perqsista

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zmieniłem ostatnio napęd na 10kę i mam wątpliwości dotyczące prowadzenia ostatniego odcinka pancerza do przerzutki.

Pierwszy raz do czynienia miałem do czynienia z Shadow od Schimano w związku z tym mam wątpliwości czy pancerz nie jest trochę za krótki.

Moje wątpliwości są tym większe, że po bardzo szczegółowej regulacji na niektórych (nie skrajnych) przełożeniach zdarza się jej "przysnąć" i z opóźnieniem reagować na ruch manetką. Zdarza się to sporadycznie ale jednak.  Proszę żeby ktoś ogarnięty w temacie zerknął na zdjęcie z załącznika i ocenił.

post-183280-0-30100400-1436887679_thumb.jpg

Napisano

Mam slx 662 (shadow) i kasetę 11-28. Wszystko śmiga bez zająknięcia. Patrząc na zdjęcie które wrzuciłeś wydaje mi się, że zdecydowanie za daleko jest kółko prowadzące przerzutki od kasety. Nie obeszło się u mnie bez szlifowania haka ale efekt jest bardzo dobry. Łańcuch powinien bardziej "owinąć" się wokół kasety bo inaczej są problemy z działaniem. Wrzucam fotkę jak to wygląda u mnie (nie mam innej ale chyba widać przerzutkę ;)).

http://i.imgur.com/Ws9vAyF.jpg

Napisano

Odczytaj symbol z przerzutki. Bo wyglada mi ona na 592, a one sa na napęd 9.

Jesli jest 593 (10) ,to nie wiem co jej jest.

Napisano

Mam slx 662 (shadow) i kasetę 11-28. Wszystko śmiga bez zająknięcia. Patrząc na zdjęcie które wrzuciłeś wydaje mi się, że zdecydowanie za daleko jest kółko prowadzące przerzutki od kasety. Nie obeszło się u mnie bez szlifowania haka ale efekt jest bardzo dobry. Łańcuch powinien bardziej "owinąć" się wokół kasety bo inaczej są problemy z działaniem. Wrzucam fotkę jak to wygląda u mnie (nie mam innej ale chyba widać przerzutkę ;)).

http://i.imgur.com/Ws9vAyF.jpg

Jest dokładnie jak pisałeś. U mnie wystarczyło poluzować śrubkę na przerzutce (tę 3-cią, odpowiedzialną za odległość kółka prowadzącego od kasety). Po przejechaniu 15 km wszystko się wydaje być OK.

Odczytaj symbol z przerzutki. Bo wyglada mi ona na 592, a one sa na napęd 9.

Jesli jest 593 (10) ,to nie wiem co jej jest.

Moja to  RD-M610 GS 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...