LemONe00 Napisano 10 Lipca 2015 Napisano 10 Lipca 2015 Witam. Mam zamiar zakupić rower crossowy w przedziale 1000-1400zł. Ważna dla mnie jest wygoda jazdy oraz cena. Rowery, które mnie interesują oraz które oglądałem na żywo to Kross Evado 1.0 (dostępny za 1300zł) i Merida Crossway 5-V (dostępny za 1100zł). Teraz pytanie - który rower lepszy? Jest to dla mnie bardzo ważne. Jeśli macie lepsze propozycje to chętnie wysłucham. Pozdrawiam.
Endrju911 Napisano 10 Lipca 2015 Napisano 10 Lipca 2015 Żaden z wymienionych, rower który obecnie cechuje się najlepszym kompromisem pomiędzy ceną a jakością to Lazaro V3 http://allegro.pl/king-of-the-road-full-alivio-lazaro-integral-v3-i5511855237.html
seraph Napisano 10 Lipca 2015 Napisano 10 Lipca 2015 Evado 1.0 i Merida 5-V to są naprawdę, ale to naprawdę słabo wyposażone rowery - powiedziałbym wręcz, że marketowo. Kolega wyżej ma rację, ale niestety to rower niedostępny stacjonarnie.
LemONe00 Napisano 10 Lipca 2015 Autor Napisano 10 Lipca 2015 A nie ma jakiegoś roweru dostępnego stacjonarnie, wartego uwagi w tej cenie ?
seraph Napisano 10 Lipca 2015 Napisano 10 Lipca 2015 Podobno istnieje kilka sklepów w Polsce oferujących rowery Lazaro, Kands itp, ale kto musiałby Ci dać namiary. W śród markowych rowerów praktycznie nie masz czego szukać za te pieniądze - wszędzie wolnobiegi i przerzutki z tworzywa Ogólnie napęd o mniejszej ilości biegów niż 3x8 jest nie wart uwagi, bo jest skonstruowany zupełnie przestarzale i nieżywotnie. Możesz też się skusić na zakup przez internet - sporo osób tutaj ma te rowery, jeździ i nie żałuje.
LemONe00 Napisano 10 Lipca 2015 Autor Napisano 10 Lipca 2015 Sam już nie wiem. Nie jestem jakimś zawodowcem, a trasy jakie pokonuje to 20-30km dziennie. W nje dalekiej przyszłości może 40-50km. Wydają mi się nie złe te rowery. Co do jakości materiału przerzutek - standard, nie ma jnnych w takich cenach.
seraph Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 Właśnie, że są! Nie daj sobie wmówić, że nic więcej nie możesz dostać... Rower, który zaproponował kolega gdyby miał na ramię napis "Merida" to pewnie kosztowałby sporo ponad 2000 zł. Gwarantuję Ci, że pojeździ znacznie dłużej. Na Alivio niektórzy się ścigają i nie narzekają. 20-30 km dziennie to wcale nie jest mało, a w tych rowerach na 100% będziesz miał do końca sezonu tylną piastę do remontu, bo łożyska są osadzone tak beznadziejnie, że oś wygnie się lub pęknie zważywszy, że jest pusta w środku. Przy trasach 40-50 po roku będzie wszystko do wymiany, bo im więcej się jeździ tym więcej się wymaga od roweru i zobaczysz jak marna jakość komponentów może irytować. Tu nie chodzi o amatorkę czy zawodostwo - wg. Ciebie tylko rajdowi kierowcy mogą jeździć Mercedesem?
LemONe00 Napisano 11 Lipca 2015 Autor Napisano 11 Lipca 2015 No może masz racj€. Szukam w takim razie sklepu z Lazaro V3... może znajdę. Szukałem jakiegoś sklepu gdzie mają Lazaro i nie mogę nic znaleźć :/ ^^ A co sądzicie o Kross Hexagon X7 Limited (tak z innej beczki) ?
seraph Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 Hexagon wybitnie średni, ale masz rację, że z innej beczki, bo to rower ATB dla ludzi, którzy chcieliby rower MTB, ale jeżdżą głównie po mieście Z tym dostępem jest naprawdę problem. A skąd opory przed zakupami przez internet skoro tyle dobrych opinii?
Pablo59 Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 A gdzie może być lepiej z dostępem do integrala niż na Podkarpaciu ??
moszczan25 Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 Nie bój się kupować przez internet. W Łęcznej np kupiłem swój ale z odbiorem osobistym ( Kands Cross Line ). Możesz się jeszcze pokusić o Kands Maestro bo Kandsy są dostępne normalnie w rowerowych.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.