Skocz do zawartości

[Rower] Który MTB wybrać ? A może inny ?

Ezo91

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wydaje mi się, że dobra. Ja mam 186 cm wzrostu i jeżdżę na 19' ramie. Przymierzałeś się do jakiegoś roweru, że chciałbyś większy?

Jak jesteś "na granicy" to w terenie lepszy mniejszy rower niż większy.

Napisano
Jeśli nie masz ciśnienia na modne rozmiary koła to ja proponuję to:

Ja z kolei to, w moim przekonaniu ma lepszy osprzęt, jeszcze widziałem jakieś tam sztuki na Alle-Drogo.

Rower Romet Jolene 2, z 2013 r. rama 20 Raidon SLX Truvativ 

I by nie było że ot tak sobie napisałem, mam używam, co prawda zaledwie kilka dni, ale jak dla mnie to jest to.

http://www.forumrowerowe.org/garage/vehicle/6627-romet-jolene-2/

http://www.forumrowerowe.org/topic/180338-rower-xc-jaki-romet-jolene-2-2013-rok/page-2

Gdybym u siebie w mieście nie dostał tego Rometa to na 101% kupowałbym to:

SILVERBACK SPECTRA SLX HYDRAULIKA RS XC

Pozdrawiam.

jka

Napisano

Romet Jolene to dobra propozycja o ile się znajdzie.

Ten Level A7 jak na Krossa też bardzo ok - ma sportową całkiem chwaloną tutaj geometrię. Fajny napęd łącznie z manetkami, koła też niczego sobie.

Napisano

Z tych 3 w takim razie najbardziej opłaci się Jolene, ale jak wybierzesz Ramblera lub nawet Krossa to też na tym nie stracisz :thumbsup:

Jak na sam środek "sezonu" to są dobre oferty.

Napisano
nawet Krossa to też na tym nie stracisz

Ja szukając czegoś dla siebie z Krossa zainteresowałem się tym 

http://www.dobrerowery.pl/kross-level-a4-2014

Z tym ze z dopiskiem "limitowana seria" ale jak wcześniej napisałem Romet-a dostałem u siebie w mieście, to gwarancja i serwis na miejscu, a dla mnie to spore udogodnienie. Ba mój trochę różnił się od specyfikacji i to chyba na + bo przednia przerzutka zamiast Alivio jest Deore, opony też zamiast 2,1 były 2,25.

Ale im więcej propozycji tym większy mętlik w głowie, ja wybrałem to co pokazałem :)

Pozdrawiam.

jka

Napisano

Jutro przejadę się do Rometa u siebie w mieście zobaczę co tam mają. Jakoś spodobał mi się ogólnie wygląd ram Cube, no ale ze względu na wygląd roweru kupować nie będę. Co powiecie jeszcze o :

Btwin 560 z tym że mam opcję wyrwać go za około 500 zł mniej

650 Carraro Comp SL27,5 21' SLX

sorry że bez linków ale coś ich wrzucić nie mogę.

Napisano

Co powiecie jeszcze o :

Ja powiem tylko to: że im więcej będziesz szukał, tym później kupisz, a i tak nie kupisz to co wyszukałeś.

A wiem to z własnego doświadczenia :)

Co ja się nie naoglądałem, naczytałem, jakie plany miałem a skończyło się na 2 dwóch Romet-ach.

Moja rada mniej netu, więcej konkretów, np. bezpośrednie rozmowy i oglądanie w sklepie.

Pozdrawiam.

jka

Napisano

Ok, dzięki za pomoc. No ja już też od majówki się zbieram z kupnem a ostatni tydzień dość intensywnie przeglądam neta. Jutro wybiorę się do okolicznych sklepów rowerowych zobaczę co ciekawego zaproponują. 

Napisano

Średnio ciekawa

Hm - dla mnie zupełnie nie ciekawe, nie wiem czy ja źle widzę  a może się nie znam pisze koła 29' a opona 

OPONY Vera Eos, 27.5" x 2.2"

Może tak być ?

jka

Napisano

Nie może

Tak myślałem :)

ale to pomyłka przy kopiowaniu

Może to zboczenie zawodowe, ale taka pomyłka u mnie eliminuje takiego kogoś, jako coś wiarygodnego.

Jak się pomylił w takiej błahej sprawie to może i w całym opisie narobił baboli.

Omijałbym takie sklepy z daleka, ale to jest moje prywatne zdanie.

Jka

Napisano

Dzisiaj zaproponowano mi :

Specialized 650b pitch comp oraz

Kellys spider 70

Oba w cenie 2400.

Sorry ze bez linkow ale pisze na telefonie. Powiem szczerze ze na tym Specialized całkiem dobrze mi sie jechało mowie tu głównie o pozycji.

Napisano

Na każdym "normalnym" rowerze jeździ się w miarę dobrze tym bardziej robiąc kółko na sklepowym parkingu. Musiałby być naprawdę jakiś koślawy chyba... Prawdziwe dopasowanie i potrzeba regulacji siodła, mostka, kierownicy itp przychodzi po kilkanastu lub nawet kilkudziesięciu km dopiero.

A co do rowerów to było zapytać czy są w stanie zaproponować coś z amortyzatorem jednak :yucky: Tzn ten Kellys niby ma, ale tylko sprężynowy - podobno wersja 2015 już ma teflonowe ślizgi, więc tragedii nie ma. Nie zmienia to faktu, że jest trochę za drogi, a do tego krążą opinie, że Kellysy mają dziwaczną geometrię...

Napisano

No to został mi jeszcze kross w mieście. Jak nic ciekawego tam nie będzie no to coś z neta będę musiał wybrać. A ten special nie wart swojej ceny rozumiem ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...