Skocz do zawartości

[do 1700] MTB 29er

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej. Mam zamiar zmienić swoje 26' na 29', głównie patrzę na rowery używane bo do 1700 zł chyba nowego nie znajdę nic porządnego. Moim głównym faworytem jak na razie jest CUBE Aim Disc 29'. Co myslicie o nim i co w takiej cenie można kupić? Rower głównie będzie służył do jazdy po lekkim terenie, maratony, itp. Po zakupie nie wykluczam też modyfikacji. :)

Napisano

Jak bardzo nie masz ciśnienia na zmianę to zbieraj kasę. Cube jest OK, ja jeżdżę na Attention i w zasadzie nie narzekam. Mówię w zasadzie bo od zakupu do teraz wymieniłem amor i hamulce. Jak chcesz jeździć więcej, ścigać się co nieco to pozbieraj kasę na coś lepszego (używki są ok). Nie będziesz miał sytuacji w której po chwili zaczynasz szukać innych części bo ta czy inna nie spełnia Twoich wymagań. Dzisiaj, będąc mądrzejszy o moją wiedzę zrobiłbym zupełnie inaczej niż w 2013. Mając 3000 zł dozbierałbym na spokojnie 2000 zł (które włożyłem w rower) i kupiłbym używkę za 5000 zł. Oczywiście ja już teraz wiem czego potrzebuję ale w Twoim wypadku po prostu kup coś droższego a na pewno dłużej się tym pocieszysz i nie będziesz zaraz zmieniał szpejów.

Napisano

W Kandsie, przy Twoim wzroście, 20' jak najbardziej. Problem w tym, że na allegro znajdziesz tylko z ramą 18', która będzie przymała. Trzeba poszukać i popytać o ten rower w większym rozmiarze, powinien się niedługo pojawić.

Chyba że chciałbyś takiego samego Kandsa na kołach 27,5', tutaj mają ramy i 18', i 20' -> http://allegro.pl/tytan-mtb-kands-comper-27-5-hydraulika-3d-zlozony-i5485504781.html

Napisano

Własnie też znalazłem przed chwilą tą stronę, wygląda na to że jest, ale jutro jeszcze dopytam. Ile ten Kands waży? Ogólnie lepiej kupić używkę CUBE Aim Disc 29' czy nowego Kandsa Comp eR 29'?

Napisano

Jutro najprawdopodobniej jadę obejrzeć używkę Cube, jak wszystko będzie OK to biorę. :) Na co zwrócić uwagę przy kupnie używanego roweru?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...