carrion Napisano 3 Lipca 2015 Napisano 3 Lipca 2015 Witam. Wczoraj odbierałem swojego Scotta od mechanika, gdzie przechodził przegląd i smarowanie wszędzie tam, gdzie była taka konieczność. Okazało się, że strasznie zapiaszczone były stery i mechanik zdziwił się, że nie ma tam żadnej dolnej uszczelki. Mówił, że rozezna się w temacie, ale ja postanowiłem poradzić się Was już teraz. Wg specyfikacji moje stery to VP-J203SER / 1.5” - 1 1/8” reducer, semi integ. OD 50/61mm / ID 44/55mm. Jeśli faktycznie powinna tam być uszczelka, to z jakich innych sterów mógłbym ją zaadoptować? Możliwe, że przy składaniu roweru ktoś dał ciała, ale nie mam czasu, by odsyłać rower do sklepu, w którym go kupiłem, więc rozważam ewentualne kupno jakichś innych sterów i przełożenie tej nieszczęsnej uszczelki... Pozdrawiam!
MartinH Napisano 3 Lipca 2015 Napisano 3 Lipca 2015 Większość sterów nie ma uszczelki na dole, po to abyś zmieniał co chwilę. Jest na to rada, dolna bieżnia Cane Creek, kupisz za kilkadziesiąt zł i ma uszczelkę
carrion Napisano 3 Lipca 2015 Autor Napisano 3 Lipca 2015 W takim razie pobawię się w jakieś druciarstwo i spróbuję coś wykombinować. Na początek wytnę chyba bender fender z jakiejś teczki czy coś
Rulez Napisano 3 Lipca 2015 Napisano 3 Lipca 2015 Z tego co rozumiem, to jest bieżnia redukcyjna 1,5"/ 1,1/8" ...
carrion Napisano 3 Lipca 2015 Autor Napisano 3 Lipca 2015 Muszę sprawdzić u kolegów, jak to u nich wygląda. W sumie trochę lipa rozkręcać i czyścić stery po każdej ostrzejszej jeździe...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.