Skocz do zawartości

[stery] Scale 960, brak uszczelki?

carrion

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Wczoraj odbierałem swojego Scotta od mechanika, gdzie przechodził przegląd i smarowanie wszędzie tam, gdzie była taka konieczność. Okazało się, że strasznie zapiaszczone były stery i mechanik zdziwił się, że nie ma tam żadnej dolnej uszczelki. Mówił, że rozezna się w temacie, ale ja postanowiłem poradzić się Was już teraz. Wg specyfikacji moje stery to VP-J203SER / 1.5” - 1 1/8” reducer, semi integ. OD 50/61mm / ID 44/55mm.

Jeśli faktycznie powinna tam być uszczelka, to z jakich innych sterów mógłbym ją zaadoptować? Możliwe, że przy składaniu roweru ktoś dał ciała, ale nie mam czasu, by odsyłać rower do sklepu, w którym go kupiłem, więc rozważam ewentualne kupno jakichś innych sterów i przełożenie tej nieszczęsnej uszczelki...

d077cff767ff.jpg

Pozdrawiam!

Napisano

Większość sterów nie ma uszczelki na dole, po to abyś zmieniał co chwilę. Jest na to rada, dolna bieżnia Cane Creek, kupisz za kilkadziesiąt zł i ma uszczelkę ;)

Napisano

W takim razie pobawię się w jakieś druciarstwo i spróbuję coś wykombinować. Na początek wytnę chyba bender fender z jakiejś teczki czy coś ;)

Napisano

Muszę sprawdzić u kolegów, jak to u nich wygląda. W sumie trochę lipa rozkręcać i czyścić stery po każdej ostrzejszej jeździe...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...