Skocz do zawartości

[3000 - 3500 zl] rower mtb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czesc

Poszukuje roweru gorskiego na kolach 27,5" w cenie okolo 3000 - 3500 tys zl. Mam 170 cm wzrostu waze 51 kg. Tak jak zaznaczylam w temacie ma to byc rower mtb do jazdy offroadowej;) czyli las, gorki, pagorki etc. Jak do tej pory udalo mi sie znalezc w tej granicy cenowej 3 rowery ktore hipotetycznie spelniaja moje wymagania tzn:

Chcialabym poznac wasza opinie na temat tych rowerow w tym zestawieniu ktory z nich wypada najlepiej? 

Mam tez pytanie czy przy mojej wadze amortyzator powietrzny jest koniecznoscia? Czy jezdzac na sprezynowym nie odczuje nawet tego ze posiadam amortyzator? ;) Slyszalam rozne opinie ze przy mojej wadze tylko powietrzny spelnial by swoja role. 

Myslalam tez nad tym modelem ale w tym przypadku własnie brak amortyzatora powietrznego: http://cube.pl/rowery/mtb-hardtail/cmpt/cube-attention-27-5-black-n-white-n-red-2015/

Czekam na podpowiedzi i sugestie.

Napisano

Giant miał spore rabaty więc jak Talon to model wyżej na Rebie. Sądzę, że okolice 3,5K są bardzo realne. Romet też pasował by model wyżej z XC32 a pytanie tylko czy jest dostępny. Kellys'a nie skomentuję bo mam odruch wymiotny na widok tego roweru.

Przy tej wadze to na pewno ale i generalnie amor powietrzny to jest to co najlepsze.

Napisano
odruchy wymiotne? :) az tak zle??? :) a moglbys uzasadnic czemu? moze faktycznie projektant troche przesadzil z geometria;)) ale nie o wyglad tu przeciez chodzi. Przymierzalam ten rower w rozmiarze M - jest za duzy, ale mimo wszystko bylo mi na nim wzglednie wygodnie, S bylby idealny, dlatego biore go pod uwage ze wzgledu na specyfikacje.

Szukam roweru w cenie regularnej 3000-3500 ;) i nie chce tutaj przekraczac tej granicy, bo to moze ciagnac sie w nieskonczonosc;) wiecie o co chodzi, doloz 200 zl bedziesz miec to i to a jak dolozysz 500 to juz bedzie full wypas itd a finalnie skonczy sie na rowerzez za 5 tys. a takiego na dzien dzisiejszy, z moim skromnym budzetem, nie szukam:) szukam relatywnie najlepszego roweru w tym przedziale cenowym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...