Bluepower Napisano 25 Czerwca 2015 Napisano 25 Czerwca 2015 Witam Na allegro znalazłem 2 stojaki 1 oraz 2 . Potrzebuję stojak na którym będę mógł osadzić tylną część roweru, usiąść na rower i tak aby ten stojak się nie rozkraczył, Czy do czegoś takiego te wymienione stojaki się nadają czy może muszę jakiś specjalny kupić do tego?? Boje się iż kupię, zamontuję tylne koło, siądę na rower a tamto się rozkraczy
mmisiek9612 Napisano 25 Czerwca 2015 Napisano 25 Czerwca 2015 te stojaczki mogą nie wytrzymać takiego obciążenia. projektowane są aby sam rower utrzymać. jak nie spróbujesz to się raczej nie dowiesz ale czarno to widzę
Bluepower Napisano 25 Czerwca 2015 Autor Napisano 25 Czerwca 2015 A możesz COŚ polecić co by wytrzymało?? To dałem jako przykład.
Bluepower Napisano 25 Czerwca 2015 Autor Napisano 25 Czerwca 2015 też może być (w sumie o tym nawet nie pomyślałem)... ale raczej chodziło mi o stojak gdzie będę mógł na spokojnie przeprowadzić pomiary typu ustawienie siodełka itp. bez pomocy innych osób.
modrzew Napisano 25 Czerwca 2015 Napisano 25 Czerwca 2015 Obciążenie do tego ćwiczenia skąd? Na pusto masz zamiar kręcić? A druga sprawa, to może i coś tam przeserwisujesz na takim stojaku o ile lubisz klęczenie i kombinowanie.
mmisiek9612 Napisano 25 Czerwca 2015 Napisano 25 Czerwca 2015 ćwiczenia na tym nie mają sensu ponieważ będziesz pedałował bez obciążenia ( nie nadążysz nogami tak szybko kręcić) to tak jakbyś z górki jechał na przełożeniu 1x1 Do takich ćwiczeń są trenażery niestety ceny ich są sporo wyższe np http://www.centrumrowerowe.pl/trenazery-rowerowe/na-tylne-kolo/p,trenazer-magnetic-gist,408175.html
Bluepower Napisano 25 Czerwca 2015 Autor Napisano 25 Czerwca 2015 dla tego zapytałem tutaj na forum ... w sumie to co podałeś było by niezłym rozwiązaniem na zimę...
Garlock Napisano 26 Czerwca 2015 Napisano 26 Czerwca 2015 chodziło mi o stojak gdzie będę mógł na spokojnie przeprowadzić pomiary typu ustawienie siodełka itp Po pierwsze nie bardzo wiem, jak chcesz wyregulować wysokość siodełka siedząc na rowerze, gdzie tylne koło wisi 5 cm nad ziemią. Po drugie, to te stojaczki maja plastikowe uchwyty w które wkłada się oś (tylko wsuwa od góry/z boku, bez przykręcania) i cieniutkie rurki, to się rozleci z chwilą gdy usiądziesz. Ten stojak nadaje się do prostych prac serwisowych (pracujesz na kolanach) albo jako stojak w którym trzymasz w domu rower gdy nie masz zamontowanej stopki. Cena z linku jest za wysoka. Taki stojak da się kupić za 3-4 dychy: http://www.jula.pl/catalog/wypoczynek/rowery-i-motocykle/akcesoria-rowerowe/sprzet-do-przechowywania-oraz-uchwyty/stojak-serwisowy-639424/ Trenażery to już inna półka cenowa np: http://www.jula.pl/catalog/wypoczynek/rowery-i-motocykle/akcesoria-rowerowe/sprzet-sportowy/maszyna-treningowa-639446/ I do serwisowania roweru to się średnio nadają.
mmisiek9612 Napisano 26 Czerwca 2015 Napisano 26 Czerwca 2015 w sumie to co podałeś było by niezłym rozwiązaniem na zimę... Po to właśnie to wymyślili
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.