Skocz do zawartości

[~4000][27] Cube acid vs Radon zr team 7.0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Waga 92 kg, 179cm, 84 cm długość nogi. Rower przeznaczony do jazdy rekreacyjnej. Który rower lepiej byłoby wziąć, a może coś innego do 4000? Radona niemam jak przymierzyć.

Jak się mają amortyzatory z obydwu do siebie?

Manitou M30 Air, Remote Lockout, Alloy steerer, 100mm
Rock Shox Recon Gold, TK, Air

http://www.radon-bikes.de/en/bikes/mountainbike/hardtail/zr-team-275/zr-team-275-70/ 3570

http://www.cube.eu/en/bikes/mtb-hardtail/acid/cube-acid-275-bluenflashred-2015/ 3900

• 3 tygodnie później...
Napisano

@jarassx

Kupiłeś tego Radon ZR Team 29 8.0? może przez bike-discount.de?

Chcę kupić właśnie i szukam informacji jak wygląda ewentualna reklamacja. Trzeba wysyłać cały rower, czy tylko zepsutą część? czy może mam zapomnieć o reklamacji w bike-discount?

Napisano

Ja zamówiłem Radona ZR Team 8.0 i czekam na razie na dostawę (pewnie przyszły tydzień). Widziałem, że jest jeden punkt serwisowy w Polsce (nie pamiętam miejscowości) bo oferowali mi jako opcję albo wysyłkę na mój adres albo do ich partnera serwisowego, gdzie poskładają rower i sprawdzą. Oczywiście dodatkowo płatne :) Jako, że założenie przedniego koła, wsadzenie siodełka i przykręcenie kierownicy to jeszcze nie jest fizyka jądrowa to podziękowałem za taką opcję (zwłaszcza, że musiałbym później jechać cholera wie gdzie, żeby rower odebrać, więc już w ogóle bez sensu). Nie zmienia to faktu, że mamy w kraju firmę, która ma z Radonem jakąś umowę na serwisowanie. Z tego co u nich wyczytałem to ten punkt po zgłoszeniu decyduje, czy są w stanie sami podjąć się naprawy, czy trzeba sprzęt do Radona odesłać do Niemiec. Trzeba sobie ten ich specjalny karton zostawić na takie wypadki, więc dobrze mieć to pudło gdzie trzymać bo bez tego będzie problem :) No i przy jakiejś grubszej awarii trzeba się liczyć z kosztami wysyłania roweru albo dowozu do punktu serwisowego w PL.

Natomiast wracając do tematu to myślę, że obecna promocja na ZR Team 8.0 jest warta uwagi :)

EDIT:

Tu jest lista partnerów serwisowych:

http://www.radon-bikes.de/en/service/service-partner/

W Polsce jest to firma No Limited z Kamienia ( http://no-limited.pl )

• 5 tygodni później...
Napisano

Rower doszedł już jakiś czas temu. Jak na razie jestem bardzo zadowolony z zakupu :) Jeżeli chodzi natomiast o reklamacje w bike discount to nie mam doświadczenia z poważniejszymi awariami, ale jak rower żony przyszedł od nich ze scentrowanym przednim kołem to odpisali, żebym zabrał do lokalnego serwisu i pokryją koszty centrowania do wysokości 20 Euro. Wyszło oczywiście taniej, przesłałem im skan faktury, kasę zwrócili :)

Natomiast nie wiem, jak ma się sprawa w przypadku większych awarii i obym nie musiał tego sprawdzać :)

Napisano

Użytkownik tego forum kupował radona za moją namową. Rower przyszedł źle skompletowany - napęd 2x10 a manetki 3x10. Jeśli pamiętam to wysłali właściwą z przeprosinami, czy ta niewłaściwa została odesłana na ich życzenie - nie pamiętam. Koło też miało centrę, ale nabywca roweru naprawił to sam na swój koszt.

Napisano

Bylem zdecydowany na Radona 29 Team 8.0 w rozmiarze 20 i kicha, obecnie w sklepie bike-discount niedostepny, chcialem zamowic dopiero po powrocie z wakacji, a tu klops, napisalem do nich zapytanie czy bedzie jeszcze mozliwosc zakupu i o dziwo nie odpowiedzieli. Troche mnie to zdziwilo ze w niemieckim sklepie taka lekka olewka klienta...

no i zostalem z problemem co zamiast Radona, bo rower kupic we wrzesniu musze.

Napisano

20'' w czarnym kolorze jest chwilowo niedostępny. Jest napisane, żebyś dodał ten rozmiar do 'obserwowanych' i otrzymasz powiadomienie, jak tylko będzie dostępny. 

W soboty u nich kiepsko z kontaktem mailowym. W tygodniu generalnie odpisują w przeciągu kilku godzin.

Napisano

Minelo juz ze 3-4 dni.

Zapisalem sie do tego powiadamiacza, ze jak tylko bedzie dostepny zebym dostal powiadomienie mailowe...

Napisano

Bylem zdecydowany na Radona 29 Team 8.0 w rozmiarze 20 i kicha, obecnie w sklepie bike-discount niedostepny, chcialem zamowic dopiero po powrocie z wakacji, a tu klops, napisalem do nich zapytanie czy bedzie jeszcze mozliwosc zakupu i o dziwo nie odpowiedzieli. Troche mnie to zdziwilo ze w niemieckim sklepie taka lekka olewka klienta...

no i zostalem z problemem co zamiast Radona, bo rower kupic we wrzesniu musze.

Witam kolegę.

Pisałem do Radona w sprawie tego roweru 10 dni temu i taką dostałem odpowiedź:

Dear Bartek,

we are sorry to inform you that the desired bike-model (in the corresponding size) is already completely sold-out and will not be for sale again.

The 2016 follow-up models will be displayed in mid september on www.bike-discount.com, the exact prices and specifications can then be seen in our webshop.

Best regards,

H&S Bike-Discount GmbH

Dinah Zorn
  • 2 miesiące temu...
Napisano

Witam Panowie,

jestem zainteresowany zakupem ZR Team 27,5 6.0. Chciałem zapytać o ramę. Jako, że mieliście okazję się przejechać chciałem zapytać Was jakie macie rozmiary ram w stosunku do swoich parametrów.

Ja osobiście mam 183/ noga 83cm i nie wiem jaki rozmiar ramy czy 20 czy 18 - gość z discount.de rekomenduje 18'.

Czytałęm, że te ramy dość krótkie są a nie ukrywam, że nie zamierzam jeździć tylko w terenie.

Liczę na pomoc bardziej doświadczonych w temacie kolegów:)

Napisano

Brałbym na Twoim miejscu 18''. Ja mam 189cm i nogę 92cm. Rzuciłem się początkowo na 22'' i okazała się za duża. Wymieniłem ramę na 20'' i jest dobrze z tendencją w stronę 'mogłaby być jeszcze ciut mniejsza' :) Z tym, że ja mam 29'' i rama jest trochę dłuższa niż w przypadku 27,5. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...