freeman67 Napisano 22 Czerwca 2015 Napisano 22 Czerwca 2015 Witajcie Od kilku dni mam rower który ma z tyłu srednie shimano acera 8 rz. Chciałbym to wymienić na jakies leprze i myslę o Alivio. czy jak założę alivio 9rz bogę jeździć na kasecie z 8 rzędami? wymiana kasety niestety łączyła by sie też dodatkowo z wymiana klamkomanetek a to wolałbym sobie w czasie odłożyć.
Marcin9 Napisano 22 Czerwca 2015 Napisano 22 Czerwca 2015 Tak możesz. Części 7,8,9 możesz mieszać i będzie to działać bez większych problemów
Shiryu Napisano 22 Czerwca 2015 Napisano 22 Czerwca 2015 Mieszać można, ale żeby to jeszcze jakiś sens miało...
seraph Napisano 22 Czerwca 2015 Napisano 22 Czerwca 2015 Jeśli manetki masz gorsze niż Alivio to zmiana nie ma sensu, bo różnicy nie poczujesz. Acera rzeczywiście Ci nie domaga czy "tak słyszałeś"?
freeman67 Napisano 22 Czerwca 2015 Autor Napisano 22 Czerwca 2015 czyli jak rozumiem jeżeli zmienie przerzutki to z manetkami powinienem. co do samego sprzętu. obecne przerzutki nie wiem czy nie domagają. troche regulacji wymagają przy wyższych przełożeniach bo średnio wskakują. Poza tym od 2 lat rower nie mial żadnego serwicu czy przeglądu a ja go kupiłem kilka dni temu używany.
seraph Napisano 22 Czerwca 2015 Napisano 22 Czerwca 2015 Po prostu nie ma sensu mieć gorszych manetek od przerzutki. A Twój napęd wymaga regulacji, a nie wymiany - być może łącznie z prostowaniem haka przerzutki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.