bike5 Napisano 21 Czerwca 2015 Napisano 21 Czerwca 2015 Niedawno bo dwa dni temu kolega kupił nowy firmowy rower za 4 tys góral 29 cali ...Pojechałem go obejrzeć , no i okazało się że niezłe cacko gdyby nie fakt jak został źle skręcony... Mostek z kierownica został w/g mnie nieprawidłowo skręcony...Pokrywa mostka została krzywo skręcona .na górze prześwit był okolo 1 milimetra a na dole około centymetra..A wedle mojej wiedzy powinny być równe odległości i na górze i na dole , tym bardziej jeśli odbiera sie rower ze sklepu...to samo mój kolega który jeździ MTB ma tak samo :-) :-) :-) być może ja się myle i dlatego napisałem tu na forum , prosząc o opinie expertów...
Marcin9 Napisano 21 Czerwca 2015 Napisano 21 Czerwca 2015 Chodzi ci o miejsce 1 czy 2? Najlepiej wstaw zdjęcie. Jeśli o miejsce 2 to poluzuj śrubę tam gdzie jest mniejsza przerwa a dokręć ta gdzie większa
bike5 Napisano 21 Czerwca 2015 Autor Napisano 21 Czerwca 2015 dzięki za odpowiedz ale to trochę nie na temat :-) chodzi o skręcenie kierownicy z mostkiem a nie mostka z rura sterową...
Marcin9 Napisano 21 Czerwca 2015 Napisano 21 Czerwca 2015 Poluzuj śruby tam gdzie jest mocniej skręcone a dokręć tam gdzie jest większa przerwa i wyrównaj. Przerwa raczej powinna być równa
bike5 Napisano 21 Czerwca 2015 Autor Napisano 21 Czerwca 2015 wiesz to rower kumpla on sie upiera ze ma dobrze bo ma ze sklepu :-) Nowy :-) :-) heheh ja w swoim mam równiutko dokręcone 5NM...Ale chodzi mi o to ze bardzo czesto to wiedze nawet u ludzi trenujacych MTB...i dlatego zastanawiam sie czy moze jednak tak powinno byc tak nierówno
Mod Team michuuu Napisano 21 Czerwca 2015 Mod Team Napisano 21 Czerwca 2015 ..Pokrywa mostka została krzywo skręcona .na górze prześwit był okolo 1 milimetra a na dole około centymetra. Centymetr? To niewykonalne. Może mostek od małej kierownicy a założona 31,8?
bike5 Napisano 21 Czerwca 2015 Autor Napisano 21 Czerwca 2015 Może przesadziłem z tym jednym centymetrem ale przerwa jest dość duża względem góry gdzie jest około 1-2 milimetry...Tak 31.8 średnica kierownicy .mostek odpowiedni do tej samej grubości...Rower z katalogu bez żadnych własnych inwencji
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.