Skocz do zawartości

[kierownica,mostek] jak odpowiednio skręcić

bike5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niedawno bo dwa dni temu kolega kupił nowy firmowy rower za 4 tys góral 29 cali ...Pojechałem go obejrzeć , no i okazało się że niezłe cacko gdyby nie fakt jak został źle skręcony... Mostek z kierownica został w/g mnie nieprawidłowo skręcony...Pokrywa mostka została krzywo skręcona .na górze prześwit był okolo 1 milimetra a na dole około centymetra..A wedle mojej wiedzy powinny być równe odległości i na górze i na dole , tym bardziej jeśli odbiera sie rower ze sklepu...to samo mój kolega który jeździ MTB ma tak samo :-) :-) :-) być może ja się myle i dlatego napisałem tu na forum , prosząc o opinie expertów...

Napisano

Chodzi ci o miejsce 1 czy 2? 

1_medium.jpg

Najlepiej wstaw zdjęcie.

Jeśli o miejsce 2 to poluzuj śrubę tam gdzie jest mniejsza przerwa a dokręć ta gdzie większa

Napisano

dzięki za odpowiedz ale to trochę nie na temat :-) chodzi o skręcenie kierownicy z mostkiem a nie mostka z rura sterową...

Napisano

wiesz to rower kumpla on sie upiera ze ma dobrze bo ma ze sklepu :-) Nowy :-) :-) heheh ja w swoim mam równiutko dokręcone 5NM...Ale chodzi mi o to ze bardzo czesto to wiedze nawet u ludzi trenujacych MTB...i dlatego zastanawiam sie czy moze jednak tak powinno byc tak nierówno 

• Mod Team
Napisano

..Pokrywa mostka została krzywo skręcona .na górze prześwit był okolo 1 milimetra a na dole około centymetra.

Centymetr? To niewykonalne.

Może mostek od małej kierownicy a założona 31,8?

Napisano

Może przesadziłem z tym jednym centymetrem ale przerwa jest dość duża względem góry gdzie jest około 1-2 milimetry...Tak 31.8 średnica kierownicy .mostek odpowiedni do tej samej grubości...Rower z katalogu bez żadnych własnych inwencji

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...