Skocz do zawartości

[ok 1000zł] Rower MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Koledzy chciałem kupić dużo droższy rower ale  los płata figle i zdecydowałem sie na tańszy rower.

Główne zadania to  jazda po utwardzonych polnychg drogach.

Przedział do około tysiąca.

Co musi mieć rower?

Amortyzator ze skokiem 100 mm

Hamulce: jeżeli nie bedzie tarcz to niech rama ma możliwość zamontowania w przyszłości tarczówek

Niech wygląda w miare ładnie bo to też się liczy.

co myslicie o tym rowerze, ja tej marki nie znam ale ma fajny osprzęt.

Co o nim myslicie i ile on jest wart cenowo? rower ma 4 lata.

http://allegro.pl/show_item.php?item=5457441383&isPostBid=true&msg=Twoja+oferta+jest+w+tej+chwili+najwy%C5%BCsza%21+Gratulujemy%21&isBidValid=yes&msgtoken=2f4347ccb1c3c52b059c8864ea0f32ef38294f4a81a6d309b35aa1537440cb14

to opis ze strony

http://de.idealbikes.net/?section=1768&language=de_DE&itemid1494=1921&detail1494=1

Napisano

widelec chyba nadaje się na śmietnik, napęd raczej też.

Odpuść go sobie i kup np. nowego Kandsa 1300.

Za 1000zł znajdziesz używki praktycznie tylko do remontu.

Napisano

za 600-800 z wymienionym widelcem napędem? chyba śnisz. Za 600-800 do naprawy? Chyba masz za dużo wolnego czasu, pieniędzy i nerwów. Ceny narzędzi/serwisu i części Cię zjedzą. Kupisz nowy, to masz 2 lata gwarancji, w kandsie z tego co czytałem nie ma z nią większych problemów. 

Poza tym sądząc po rdzy, która się pojawia na zdjęciach proponawnego przez Ciebie roweru, nie wróżę nic dobrego.

Napisano

Po pierwsze za 1000zł nie ma rowerów MTB, są tylko rowery udające MTB. To tak żebyś nie miał złudzeń. Może być ewentualnie używany staroć MTB albo zakatowany MTB, albo kombinacja jednego z drugim.

O widelec też się nie martw, czy będzie miał 80 czy 100mm to w tym budżecie i tak nie będzie działał. Znaczy czasem się ugnie tu i ówdzie, jeśli to wystarczy to ok. W każdym razie z amortyzatorem nie ma to nic wspólnego bo nie spełnia jego roli, tj. poprawy trakcji.

Po trzecie jakiś podstawowy Kands czy inne Lazaro byłoby tu niegłupim pomysłem. I nawet cross zamiast pseudo-mtb, chyba że chodzi głównie o wygląd.

Napisano

Widelec i tak planuje zmienic na lepszy bo wiem ze tu to bedzie jakas namiastka. kwestia czy ten skok 80 mm nie jest za maly  nawet w dobrym widelcu. pytam bo znawcą nie jestem

No i Giant Kupiony 820 :)

teraz mały przegląd i jazda  :) w najbliższym czasie na pewno pomyśle o widelcu ale pewnie przyszły sezon. obecnie potestuje  kupiony sprzęt. dziękuję wszystkim za opinie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...