Skocz do zawartości

[rękawiczki] Na lato z długimi palcami i wkładkami żelowymi.

wlosiaty333

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, poszukuję dobrych rowerowych słuchawek rękawiczek z długimi palcami na lato.

Czy wkładki żelowe zwiększają wygodę? Chodzi mi o trasy 100+, chwyty jakie posiadam to Boplight Sport, te z jedną obejmą.

Myślę o Endura Full Monty, mają one jakąś konkurencję?

Jeśli chodzi o cenę, to jedyną moją granicą jest rozsądek :)

Napisano

no słuchawki z długimi palcami to możesz mieć ciężko znaleźć :icon_lol:

Ten żelik coś dam zawsze pomaga a rękawiczki z endury na pewno będą dobre ponieważ to jedna z lepszych firm z odzieżą sportową.  Tylko ten model co podałeś to jest cało sezonowy więc może być Ci trochę ciepło w nich.  Ja osobiście latem wolę rękawiczki bez palców.

Napisano

Specialized BG gel albo Pearl Izumi Elite Gel - mam obydwie, dość fajna, gruba wkładka i w obydwu wierzch z siateczki.Dają radę nawet w upale, w zasadzie nie mam rękawiczek bez palców. W zasadzie na MTB częściej używam tych Speca, PI zostawiłem na szosę. 

Tyle że Speca najlepiej kupić gdzieś za granicą - w UK można dorwać za dwadzieścia funtów z małym hakiem (np. Evanscycles), polski dystrybutor chciał chyba ponad 200 złotych.

Napisano

Mam rękawice Endura Singletrack II 2014 - jeździłem w upale 30 stopniowym i komfort termiczny w porządku, cienka warstwa materiału na wierzchu dłoni jest przewiewna. Wkładka żelowa na wewnętrznej stronie daje radę. Pomimo że nie są opisane jako "smartphone friendly" można w nich obsługiwać takowe telefony.

Nadal są na promocji w endurastore.pl - 99zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...