Skocz do zawartości

[MTB] R-line 2.0 vs 27,5 SILVERBACK SLADE 2

Piatas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie, udało mi się odrzucić resztę propozycji. Mam ostateczny dylemat czy warto dopłacać 600zł do 27,5 silverbacka czy kupić r-line 2.0 26-er

http://allegro.pl/rower-26-18-romet-rambler-r-line-2-0-mtb-2014-wwa-i5300025335.html

http://archiwum.allegro.pl/oferta/mtb-27-5-silverback-slade-2-xt-raidon-wyprzedaz-i4655802380.html

Przyznam szczerze, że wizualnie bardziej mi się podoba romet jak biały silverback

175/63

Napisano

Ten Romet nie dorasta do pięt Silverback'owi. Mniejsze koło, manetki Acery przy tylnej przerzutce SLX, co jest totalnym bezsensem i jeszcze Acera na przodzie. Fakt, cena jest też niższa, ale za różnicę w cenie tych rowerów nie wymienisz osprzętu na ten z Silverback'a. No i koło 27,5" jest zdecydowanie bardziej rozwojową opcją.

Napisano

A szkoda, bo tamten z archiwum był lepszy. I tak lepiej wypada Silverback, chociaż ma parę słabych stron, ale to w przyszłości zawsze można zmienić. Zapoznaj się z ofertą Northteca, w promocji Gravity DR za 2600, a dziś i jutro podobno dają jeszcze 5% upustu dodatkowego :) Osprzętem kładzie na łopatki twoje propozycje.

Napisano

Cały osprzęt Deore, co prawda amorek sprężynowy, ale można dopłacić 300zł i mieć powietrznego Raidona. Z obecnymi promocjami wyszłoby podobnie jak za Silverback'a.

Napisano

Jak Ci się podoba Romet to bierz go, zawsze można w przyszłości powymieniać rzeczy, chociaż o wiele ekonomiczniej byłoby teraz coś dorzucić. Można i napisać do sprzedawcy Silverback'a z prośbą o jakieś 5% rabatu, myślę, że powinno się udać, a byłoby warto. Weź jednak pod uwagę, że w wypadku realizacji gwaranacji będą z tym problemy, bo serwis jest u Niemców i pewnie naprawy niekrótko trwają.

Napisano

Chciałbym spróbować już tych 27,5, a nie 26. Zaczynam żałować, że ten biały slade 2 był w archiwum :P trochę się spóźniłem . "Szperam" po tym internecie, i chyba nic lepszego do tej kwoty nie znajdę od tego dostępnego silvera. Trochę mi kolorystycznie nie odpowiada :/ A może poczekać ?

EDIT// Mógłbyś jeszcze wyraźnić opinie na temat tego modelu ? http://allegro.pl/rower-27-5-silverback-slade-3-deore-27sp-amor-air-i5429200257.html

Napisano

No nie ma tragedii w tych pieniądzach, jednak przerzutka przednia i manetki ( nie piszą jakie, ale ze zdjęcia wydaje mi się, że to acera) są do wymiany, bo szkoda tracić potencjał całości napędu. Piasty też nie najlepsze. Mimo wszystko jest ok, warto.

Napisano

Udalo mi sie wynegocjowac 3200 za tego slade 2 teraz to mam dylemat... Zaczalem szukanie rowerow od 1400 koncze na 3200 :D

Napisano

No tak już to zwykle jest, ale proponuję rozejrzeć się lepiej jak już chcesz wydać więcej gotówki. Możliwości się rozszerzają :)

Napisano

Nie proponuję nic konkretnego, a proponuję rozejrzeć się i przede wszystkim rozważyć czy na pewno chcesz super osprzęt kosztem ewentualnych problemów z gwarancją.

Napisano

Zaryzykuje, w razie czego będzie trzeba odsyłać. Chyba tego ciemnego się bardziej opłaca brać ? lepsze amorki czy się mylę?

Napisano

Nie rozumiem więc, dlaczego "stoją" tyle samo. Dziękuje za poświęcony mi czas, jutro prawdopodobnie dokonam zakupu tego rowerku :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...