Skocz do zawartości

[Bagażnik] Problem z montarzem i doborem

alien1987

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam posiadam ramę amstaff firmy duncon w swoim rowerku - widoczną na foto poniżej ( ja mam inne konty zdjęcie w celu informacyjnym i podglądowym )  . Chcę wyjechać na kilka dni po lasach i chiałbym zamontowac jakikolwiek bagażnik na tył pod przynajmniej jedną sakwę i tu problem nie ma w niej otworów na mocowania  czy ma cie jakies sposoby na montaż lub inne rozwiązanie ?

248690109_1_1000x700_rama-duncon-amstaff

Napisano

Kolego super dzięki wielkie :) foto na pewno będzie jutro biegnę do kupla ze sklepu to zamówi na pewno  i będzie miał możliwość odesłania w razie co w końu rowerow też musz mieć dojścia do takich wynalazków;)

Napisano

Nie bardzo rozumiem po co tak wymyślny adapter ktoś wyprodukował :whistling: . Chyba tylko aby zrobić na laikach wrażenie bo im konstrukcja jest bardziej prosta tym bardziej jest skuteczna.

Polecam wizytę w skupie złomu, zakup za grosze blachy kwasowej 1-2 mm, pół godziny pracy szlifierką kontową i masz adapter jak marzenie :woot:

Napisano

tez można się pobawić :) ważne żeby wystarczył mi na mniej więcej 15 kg max do 20 z sakwą i bagażnikiem i załadunkiem ;) no i na całe 7 dni ;)

Napisano

Kwasówka 1-2 mm wytrzyma dość spory ciężar. Szacuję, że mógłbyś bez najmniejszego problemu przewieść na nim lodówkę. Jedyny problem czy znajdziesz bagażnik, który wytrzyma taki ciężar. :woot:

Ja swój adapter wykonałem z o wiele bardziej delikatnego materiału ...aluminium i przetrwał wielkie górskie podboje.

http://poradyzbagazemprzezswiat.blogspot.com/p/blog-page_55.html

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...