cziter15 Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 Hej, Ostatnio podczas jazdy szosówką, zwłaszcza po nierównym asfalcie słychać skrzypienie dochodzące z przedniej części roweru. Rozkręciłem i nasmarowałem stery, wyczyściłem miski i nadal jest to słyszalne. Dźwięk da się łatwo odtworzyć uderzając przodem roweru kołem o ziemię. Zastanawiam się, co jeszcze, oprócz sterów może powodować taki dźwięk. Pozdrawiam,Krzyś
cziter15 Napisano 16 Czerwca 2015 Autor Napisano 16 Czerwca 2015 Co konkretnie przy hamulcach ? Są to V-Brake. Piasta zamocowana na szybkozamykacz, jak wyeliminować trzeszczenie, jeśli to to ?
Gość HydraulicznyCyborg Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 Piasta była czyszczona?haki są równe,bez zużycia? A szybkozamykacz mocno dociagniety? Hamulce nie obierają? Zobacz też czy masz dociagniety top cap i stery nie mają luzow. Sprawdź też mostek. Ps obstawiam jednak za luźne stery nie dociagniete.
mike24 Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 u mnie takie dźwięki wydwała wylajtowana kiera ze skandium.... wyleciała i problem znikł
cziter15 Napisano 16 Czerwca 2015 Autor Napisano 16 Czerwca 2015 Top cap dociągnięty dość mocno. Szybkozamykacz podobnie. Hamulce nie obcierają, koło jest wycentrowane. Piasta nie była czyszczona, obstawiam zresztą, że gdyby to była wina piasty, to trzeszczałoby podczas jazdy na prostej, a trzeszczy właściwie tylko na dziurach. Przy mostku co zrobić ? Jest dość solidnie dokręcone wszystko.
Gość HydraulicznyCyborg Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 Zobacz jeszcze raz czy stery nie mają luzow.zobacz czy mostek jest równo dokrecony. jaka masz kiere?może ona pracuje na dolach i trzeszczy? może ona trzeszczy bądź klamkomanetki są niedokrecone.zobacz też czy kiera jest dokrecona do mostka prawidlowo.Oczywiście dokręcaj z Wyczuciem
cziter15 Napisano 16 Czerwca 2015 Autor Napisano 16 Czerwca 2015 http://www.rowerymerida.pl/produkt106/race-880-16-rower-merida.htmlTen konkretnie rower.
radziuGD Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 Czyściłeś okolice połączenia kiera mostek?
andybike Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 Sprawdź czy pierścień na wentylu jest dokręcony do obręczy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.