Skocz do zawartości

[ Przeróbka] MTB na Cross'a

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Ostatnio moje przygody rowerowe to pasmo nieszczęść, wpakowałem w rower kupę kasy a on odwdzięcza mi się taką kupą...

XCR'a szlag trafił ( poprostu ni z tego, ni z owego złapał gigantyczne luzy, boję się na tym jeździć bo czasami mam wrażenie że rower ucieka mi spod rąk) a korba DURO DJ-D ma jakieś fochy i wkoło łapie luz. Mam tego serdecznie dość więc podjąłem decyzję- chcę zrobić z tego co mam Cross'a. Na szosę nie mam za bardzo kasy.

Jaki widelec wsadzić? Najchętniej wsadziłbym sztywny ale nie mogę znaleźć nic pod rurę 1 i 1/8 i hamulce tarczowe. Macie jakieś propozycje?

Druga sprawa to opony, jakie tylko na asfalt pod koła o szerokości 17?

Temat zakładam tutaj ponieważ pewnie pojawi się jeszcze sporo pytań z mojej strony o cały osprzęt.

Gość HydraulicznyCyborg
Napisano

Sprzedać co się da i kupić crossa lub szose. Przeróbki wyjdą drożej niż nowy sprzęt,AI tak to nie będzie działać.

Napisano

Przemyślałem sprawę, na razie zmienię opony na 1,25 i obniże amortyzator do 80mm.

Napisano

Aktualnie plan jest taki:

- Korba leci na reklamacje, zobaczymy co wyjdzie

- Wsadzam opony Kenda Kwest 1,25

- Obniżam amor do 80mm

- Z czasem wsadzę może mostek o bardzo dużym kącie pochylenia żeby kokpit był niżej

Gość HydraulicznyCyborg
Napisano

Pewnie usportowienie i obniżenie Przodu heh. Autorze nie kombinować proszę tylko kup cross lub szose. Stary rower na alesuperdrogo,Triban z decathlonu i jazda

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...