jazon14 Napisano 13 Czerwca 2015 Napisano 13 Czerwca 2015 Witam Mam nowego Rometa Wagant 2.0 . Przejechane może 50km. Gdy naciskam mocniej na pedały coś stuka, wydaje mi się że jest luz w suporcie. Suport jest marki Thun. Kupiłem ściągacz do korby i wielowpustowy klucz do miski suportu by sprawdzić czy jest luz i dokręcić. Niestety klucz jest jakby za duży, nie zazębia się. Nie mam pojęcia co robić. W serwisie kazali mi na jesieni przyjechać bo rower nie jest kupiony akurat w tym sklepie a mają niby kolejki.
pawel2208 Napisano 13 Czerwca 2015 Napisano 13 Czerwca 2015 Miałem kiedyś stuki przy mocniejszym naciśnięciu na pedały, ale w moim przypadku wystarczyło skręcić mocno korbę.
bukakewarior Napisano 13 Czerwca 2015 Napisano 13 Czerwca 2015 Są różne rodzaje kluczy wielowypustowych (na oko nie różniących się), więc mogłeś trafić na ten nieodpowiedni. Sprawdź też, czy masz dobrze dokręcone śruby mocujące koronki do korby, pedały oraz zacisk siodełka.
jazon14 Napisano 13 Czerwca 2015 Autor Napisano 13 Czerwca 2015 Kiedy dokręcałem korby okazało się, że ten luz jest na wolnobiegu. Gdy naciskam na pedały i łańcuch się napina słychać stukanie i następuje lekkie przesunięcie wolnobiegu na boki. Model Shimano MF-TZ21. Co robić?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.