Skocz do zawartości

[4000-4600] rower jaka marka kross czy trek a może coś innego?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam tak jak w temacie planuje kupić rowerek . Kompletnie się na tym nie znam. Upatrzyłem sobie w internecie rowery takie jak kross evado 7.0 kross r8 oraz z trek x caliber 9 treka polecił mi sprzedawca w sklepie rowerowym? Czy któryś z tych rowerów polecacie który najlepszy jeśli chodzi o osprzęt wytrzymałość i itd zależy mi na jakości bardzo. A może jakis inny ?? Na forum dużo piszecie o firmie merida proszę o jakieś informacje ☺o mnie mam 187 wzrostu i ok 130 wagi

Napisano

Jeżeli kross, to one są do 105kg wagi. Tak piszę producent, oczywiście wytrzymają więcej :)

Oczywiście, musisz się zastanowić przede wszystkim do jakiej jazdy będzie przeznaczony rower.

Napisano

Chyba raczej mało piszemy o firmie na M ponieważ jest mało korzystna finansowo, pomieszałeś rower crossowy z rowerami mtb, czy właściwie wiesz czego szukasz ?,

Napisano

Wlasciwie to podjąłem decyzje zdecydowałem się na rower trek tylko pytanie czy jego podzespoły i części są dobre co ewentualnie jest lipa na co zwrócić uwagę ☺czy może wszystko jest na miejscu i będę zadowolony proszę o parę dobrych porad poniżej specyfikacja roweru

trek x caliber 9

Rama

Aluminium Alpha Gold z częściowo zintegrowaną główką, mechanicznie formowane i wewnętrznie cieniowane rury, geometria wyścigowa, wewnętrzne prowadzenie linek przedniej przerzutki, geometria G2 w rowerach 29er

Zawieszenie przednie

RockShox XC32, sprężyna Solo Air, regulacja powrotu, blokada TurnKey, niestandardowa geometria G2 z offsetem 51 mm na rowerach 29er, skok 100 mm (13,5": skok 80 mm)

Rozmiary

13,5, 15,5" (koła 27,5"); 17,5, 18,5, 19,5, 21,5, 23" (koła 29")

Przednia piasta

Łożysko‎ maszynowe Bontrager

Tylna piasta

Obręcze

Bontrager Affinity Elite Tubeless Ready z 28 otworami

Opony

Bontrager XR1, 29 x 2,20" (Bontrager XR2, 27,5 x 2,20")

Manetki

Shimano Deore, 10-biegowe

Przerzutka przednia

SRAM X5

Przerzutka tylna

Shimano Deore XT, Shadow

Korba

Race Face Ride, 36/22

Kaseta

Shimano HG50 11-36, 10-rzędowa

Pedały

Wellgo nylonowe, platformowe

Łańcuch

KMC X10

Siodełko

Bontrager Evoke 1.5

Sztyca

Bontrager SSR na 2 śruby, 27,2 mm, offset 12 mm

Kierownica

Bontrager Low Riser, 31,8 mm, wznios 5 mm

Mostek

Bontrager Race Lite, 31,8 mm, 7 stopni

Stery

Bezgwintowe 1–1/8”, częściowo maszynowe, pół-zintegrowane łożyska

Zestaw hamulcowy

Hydrauliczne hamulce tarczowe Shimano M447

Uchwyty

Bontrager Race

Wlasciwie to podjąłem decyzje zdecydowałem się na rower trek tylko pytanie czy jego podzespoły i części są dobre co ewentualnie jest lipa na co zwrócić uwagę ☺czy może wszystko jest na miejscu i będę zadowolony proszę o parę dobrych porad poniżej specyfikacja roweru

trek x caliber 9

Rama

Aluminium Alpha Gold z częściowo zintegrowaną główką, mechanicznie formowane i wewnętrznie cieniowane rury, geometria wyścigowa, wewnętrzne prowadzenie linek przedniej przerzutki, geometria G2 w rowerach 29er

Zawieszenie przednie

RockShox XC32, sprężyna Solo Air, regulacja powrotu, blokada TurnKey, niestandardowa geometria G2 z offsetem 51 mm na rowerach 29er, skok 100 mm (13,5": skok 80 mm)

Rozmiary

13,5, 15,5" (koła 27,5"); 17,5, 18,5, 19,5, 21,5, 23" (koła 29")

Przednia piasta

Tylna piasta

Obręcze

Bontrager Affinity Elite Tubeless Ready z 28 otworami

Opony

Bontrager XR1, 29 x 2,20" (Bontrager XR2, 27,5 x 2,20")

Manetki

Shimano Deore, 10-biegowe

Przerzutka przednia

SRAM X5

Przerzutka tylna

Shimano Deore XT, Shadow

Korba

Race Face Ride, 36/22

Kaseta

Shimano HG50 11-36, 10-rzędowa

Pedały

Wellgo nylonowe, platformowe

Łańcuch

KMC X10

Siodełko

Bontrager Evoke 1.5

Sztyca

Bontrager SSR na 2 śruby, 27,2 mm, offset 12 mm

Kierownica

Bontrager Low Riser, 31,8 mm, wznios 5 mm

Mostek

Bontrager Race Lite, 31,8 mm, 7 stopni

Stery

Bezgwintowe 1–1/8”, częściowo maszynowe, pół-zintegrowane łożyska

Zestaw hamulcowy

Hydrauliczne hamulce tarczowe Shimano M447

Uchwyty

Bontrager Race

Napisano

Jak na tą cenę to rower generalnie jest lipą, jest słabo wyposażony. Do tego jak to Trek, nie jest przesadnie zwrotny, ale za to jest stabilny ;)

Niestety to są skutki znanego napisu na ramie .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...