Skocz do zawartości

[~2000zł]Hybryda czy Cross? Rower do szybkiej jazdy po mieście i na wycieczki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przeczytałem forum na wskroś, byłem już skłonny kupić przez internet evado 5.0 z rocznik 2014, ale okazało się, że nawet "Mka" będzie na mnie odrobinę za duża (przekrok mam koło ~79 cm, więc teoretycznie 19 cali powinno być ok, ale nie jest...).

Potem trafiłem na różne opcje typu northtec caledon, romet orkan 5.0, cube nature czy radony. Cube nie trafił w moje gusta, do Rometa nie jestem przekonany, a Radonów i caledona nawet nie miałem okazji przymierzyć (co byłoby mile widziane). W międzyczasie spotkałem się z rekomendacją hybryd typu cube sl cross, ale tych nie mogę nigdzie znaleźć w moim rozmiarze.

Wybór jak widać przytłacza i tylko utrudnia decyzję :) Szukam roweru do jazdy po mieście, ale chciałbym też raz do roku zabrać go na wycieczkę (niekoniecznie do lasu czy w góry). Wolałbym żeby nie był to ciężki kloc, dlatego liczyłem się z większym wydatkiem, ale jeśli znajdzie się coś w okolicach 2000 zł to bardzo chętnie oszczędzę te dodatkowe 800 zł, które mógłbym wydać.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc, trafny zakup roweru to nielada zadanie!

Napisano

z ciekawości spytam dlaczego 19 za duża ? też mam 79 pod "jajka" i wszyscy sprzedawcy wciskają mi krossa 19

Napisano

z ciekawości spytam dlaczego 19 za duża ? też mam 79 pod "jajka" i wszyscy sprzedawcy wciskają mi krossa 19

Próbowałem podnieść przednie koło "siedząc" na ramie i nie udało mi się nawet na 10 cm, zresztą czułem, że gdybym zeskoczył w trakcie jazdy na ramę to pocharatałbym sobie to czego bym pocharatać nie chciał.

Napisano

A kto normalny zeskakuje okrakiem na ramę . Kiedy nawet musiałem się ewakuować z roweru, to nigdy w ten sposób.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...