jukois Napisano 7 Czerwca 2015 Napisano 7 Czerwca 2015 Jest to mój pierwszy post na forum więc na wstępie chciałbym wszystkich serdecznie powitać. Przechodząc do mojego pytania, posiadam rower Kross Hexagon X1 a w nim założone od nowości opony Rubena 26x2.10 (54-559) oraz obręcze 559x17c. Niestety bieżnik w jednej z opon po jednym ostrym hamowaniu uległ całkowitemu starciu i nie pozwala mi to na komfortową jazdę. Postanowiłem więc przy okazji wymienić opony na jak najwęższe z racji tego, że najczęściej jeżdzę po asfalcie (mało kiedy zdarza się jeździć po drogach leśnych). I tutaj moje pytanie, jaki najwęższy rozmiar opon mogę wsadzić na te obręcze? Z racji tego, że w sprawach opon rowerowych jestem zielony, polecilibyście jakieś konkretne opony? Budżet ~100zł. Pozdrawiam.
seraph Napisano 7 Czerwca 2015 Napisano 7 Czerwca 2015 Możesz wsadzić najwęższe jakie są, bo nawet 26x1' (25 mm szerokości) będą pasować, ale zmień też dętki na wąskie, bo ciężko w taką oponę upchać "normalną". Jak chcesz tanio to Kenda Kwest (ciężkie, ale żywotne i nieźle się toczą) lub Kenda Kontender (zupełnie łyse, więc raczej nie na mokry asfalt, ale lżejsze). Jak chcesz raz, a dobrze to Maxxis Detonator.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.