Skocz do zawartości

[mostek] zmiana położenia zmiana kąta

Bajerniak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej

Posiadam nowy rower marki Cube MTB z 2015r

Mam pytanie do tych co znają się na rzeczy, co daje zmiana mostka?

Tzn przełożyłem mostek aby mieć wyżej kierownicę ale w sumie to chciałem tylko sprawdzić jak się jeździ...

Uzyskujemy wtedy inny kąt mostka, czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć na czym to polega oraz w jakiej pozycji mostek zamontować?

Czy oprócz tego że mamy wyżej kierownicę coś zyskujemy?

Napisano

Tak bardziej rekreacyjną pozycję podczas jazdy co na długich dystansach może być pomocne.  Ustaw tak jak Tobie najlepiej pasuje.  Mnie na przykład przy zbyt pochylonej pozycji zaczynają boleć plecy.

Napisano

Kwestia tego, co kto lubi i gdzie jeździ. Mostek mam na minus i jedną podkładkę pod nim. Pewnie z ustawieniem na plus, już nie jeden lot przez kierę bym zaliczył. W dłuższych trasach także to zdaje egzamin, ale to znowu osobiste preferencje, co do długości mostka i możliwości dobrania oparcia na kierownicy.

W turystycznej jeździe, bez szaleństw, gór ... Zmiana na minus może przynieść raczej problem, w postaci bolących pleców.

Napisano

@Bajerniak

Zmieniła się pozycja jazdy. Zmiana na + nie zawsze oznacza wygodę. Ja mam na minus bo przy + były problemy z rękami.

Musisz kombinować: długość mostka, ilośc podkładek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...