Bajerniak Napisano 2 Czerwca 2015 Napisano 2 Czerwca 2015 Hej Posiadam nowy rower marki Cube MTB z 2015r Mam pytanie do tych co znają się na rzeczy, co daje zmiana mostka? Tzn przełożyłem mostek aby mieć wyżej kierownicę ale w sumie to chciałem tylko sprawdzić jak się jeździ... Uzyskujemy wtedy inny kąt mostka, czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć na czym to polega oraz w jakiej pozycji mostek zamontować? Czy oprócz tego że mamy wyżej kierownicę coś zyskujemy?
mmisiek9612 Napisano 2 Czerwca 2015 Napisano 2 Czerwca 2015 Tak bardziej rekreacyjną pozycję podczas jazdy co na długich dystansach może być pomocne. Ustaw tak jak Tobie najlepiej pasuje. Mnie na przykład przy zbyt pochylonej pozycji zaczynają boleć plecy.
DEVILEK Napisano 2 Czerwca 2015 Napisano 2 Czerwca 2015 Kwestia tego, co kto lubi i gdzie jeździ. Mostek mam na minus i jedną podkładkę pod nim. Pewnie z ustawieniem na plus, już nie jeden lot przez kierę bym zaliczył. W dłuższych trasach także to zdaje egzamin, ale to znowu osobiste preferencje, co do długości mostka i możliwości dobrania oparcia na kierownicy. W turystycznej jeździe, bez szaleństw, gór ... Zmiana na minus może przynieść raczej problem, w postaci bolących pleców.
Bajerniak Napisano 2 Czerwca 2015 Autor Napisano 2 Czerwca 2015 a jak sprawdzić czy jest minus czy plus?
Fenthin Napisano 2 Czerwca 2015 Napisano 2 Czerwca 2015 Może trochę przesadzone, ale ładnie pokazują o co chodzi: na +:http://www.iceis.pl/trial/bike/trial-bike_jpg.jpg na -: http://www.rutlandcycling.com/images/650b-29er-negative-stem.jpg
Bajerniak Napisano 4 Czerwca 2015 Autor Napisano 4 Czerwca 2015 dzięki, no to ja mam właśnie na minus, zmieniłem na plus ale gorzej mi się jeździ.
sephiroot Napisano 5 Czerwca 2015 Napisano 5 Czerwca 2015 @Bajerniak Zmieniła się pozycja jazdy. Zmiana na + nie zawsze oznacza wygodę. Ja mam na minus bo przy + były problemy z rękami. Musisz kombinować: długość mostka, ilośc podkładek.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.