piotr88010 Napisano 31 Maja 2015 Napisano 31 Maja 2015 Witam wszystkich Sezon już dawno się zaczął a ja dopiero odkurzyłem rower. Potrzebuję nowych oponek 26x1.75 do szosówki. Dużo śmigam po mieście, poza miasto także się zdarza. Budżet jaki posiadam to 120zł. Zastanawiałem się nad Continental Cityride ale nie bardzo się orientuję w oponach i ogólnie temacie rowerów także wolę się spytać o rekomendowane produkty profesjonalistów. Co w takim razie polecalibyście? Od razu mówię, że solidne oponki poproszę bo lekki nie jestem PozdrawiamPS. z góry przepraszam za poprzedni śmietnikowy wątek dawno tutaj nie byłem i zapomniałem trochę zasad
phoe Napisano 3 Czerwca 2015 Napisano 3 Czerwca 2015 Jak do około 120zł, to szukaj Schwalbe Marathon, dość dobrze się toczą i robią naprawdę spore przebiegi, ponad 10k km spokojnie jak nie będziesz ostro hamował. http://allegro.pl/opona-schwalbe-marathon-plus-reflex-26x1-75-47-559-i5380720084.html - 1-szy lepszy link z allegro.
akon89 Napisano 4 Czerwca 2015 Napisano 4 Czerwca 2015 Witam. Podłączam się do tematu. Posiadam oponę Rubena 26X2.25 57-559. Jeżdżę 70% po asfalcie resztę po lasach i piachach ponieważ mało u nas terenów piaszczystych i lasów. Opona jest fajna i dobrze się spisuje po lasach i piachu natomiast po asfalcie ciężko jest. Chciałem wymienić na bardziej uniwersalną,aby nadawała się do lasu i na asfalt. Oponę ma drutową,ale chciałbym zwijaną ze względu na to,że jest lżejsza. Pomoże ktoś w doborze,a i jesli chodzi o cenę to ze średniej półki cenowej. Jeszcze mała proźba wytłumaczy mi ktoś co oznacza symbol 57-559 i 2.25??
phoe Napisano 4 Czerwca 2015 Napisano 4 Czerwca 2015 Nie podałeś bieżnika obecnej opony, ale z tych w miarę fajnie toczących się opon MTB i że tak powiem w normalnej cenie to masz np sprawdzonego Race King, czy nowość od Maxxisa Pace. 57-559 to inaczej 26X2.25 tylko podane w innym systemie pomiarowym, to jest "szerokość opony w mm" - "średnica koła w mm".
akon89 Napisano 13 Czerwca 2015 Napisano 13 Czerwca 2015 Moja jazda odbywa się 70% asfalt 30% lekki teren i po przeszukaniu forum znalazłem trzech kandydatów: 1:Maxxis crossmark 2:Maxxis Larsen 3:Continental Race King Ale druga sprawa to te dwie pierwsze oponki ważą poniżej pół kilo,a ta trzecia waży ponad 650g. Która najlepiej sprawdzi się do mojej jazdy??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.