igore Napisano 26 Maja 2015 Napisano 26 Maja 2015 Witam wszystkich, Przymierzam się do zakupu pierwszego w miarę dobrego roweru,wcześniej jeździłem na starym 'holendrze'. Mam 2 metry wzrostu i ważę ok 115 kilogramów. Do tej pory znalazłem 2 rowery,które moim zdaniem nadawałyby się dla mnie: Unibike Vision z 2014 roku Kross Trans Alp rownież z 2014 roku. Krossa mogę zakupić za ok 1600 a Unibike o 300 złotych taniej. Czy Waszym zdaniem jest sens wydawać 300 złotych więcej na Krossa. Jestem laikiem w temacie rowerów,więc z chęcia przyjmę wszelkie sugestie. Czy w ogóle te rowery wytrzymają moją wagę. Na rowerze chciałbym dojeżdżać do pracy (ok 10 km) i kilka razy w tygodniu na przejażdżki - 20 km. Myślałem również o crossie ale chyba wolę wyprostowany styl jazdy jaki zapewnia mi trekking. Z góry dziękuję za wszystkei podpowiedzi. Pozdrawiam.
Pablo59 Napisano 26 Maja 2015 Napisano 26 Maja 2015 Przy tej wadze nic na wolnobiegu - a zatem tzw 24 biegi wymagane (3x8) Unibike daje gwarancję do 140 kg, ale dopiero od wersji voyager w górę warto brać.... Ewentualnie używane.
igore Napisano 26 Maja 2015 Autor Napisano 26 Maja 2015 Czyli z dwóch przeze mnie wymienionych lepiej zakupić Trans Alpa?
Pablo59 Napisano 26 Maja 2015 Napisano 26 Maja 2015 Ja bym powiedział że wyłącznie trans alpa powinieneś brać pod uwagę Ogólnie trekkingi ~23" należą u nas do mało popularnych, praktycznie budżetowce z wyposażeniem "do jazdy" kończą się zwykle na 21" Możesz się spróbowac jeszcze przymierzyć do crossa unibike crossfire gts - ma regulowany mostek i może uda się ustawić pozycję która jeszcze da się wytrzymać ... wprawdzie ciut poza budżetem, ale może uda się upolować na jakiejś wyprzedaży model ubiegłoroczny ? 23" nie są najbardziej chodliwym rozmiarem ramy ....
igore Napisano 26 Maja 2015 Autor Napisano 26 Maja 2015 Dzięki za odpowiedz.No właśnie,przymierzałem rowery z rama 21 cali i wydają się trochę małe. Z tego samego powodu odrzuciłem Kandsy/Lazaro - niektórzy piszą,że sa dość duże ale niestety nigdzie nie mam możliwości by się 'przymierzyć'.
Pablo59 Napisano 26 Maja 2015 Napisano 26 Maja 2015 Crossy Transroweru są rzeczywiście długie, ale trekkingi już nie tak bardzo ...
Burak Napisano 26 Maja 2015 Napisano 26 Maja 2015 Musisz jednak pamietac, ze firma Kross odradza Ci zakup ich roweru: www.kross.pl/pl/serwis/faq (patrz: Jaka jest dopuszczalna masa rowerzysty?) Mozesz oczywiscie zalozyc, ze oni sie na rowerach nie znaja i bzdury pisza... Wbrew pozorom, nie chodzi wcale o rame. Raczej o dobor pozostalych komponentow. 23 cale to tylko 58cm. Ja mam 190cm wzrostu i rower z rama 61cm. Ze wzgledu na maly wybor rowerow w wiekszych rozmiarach, pewnie juz sie przyzwyczailes do jazdy na zbyt malym rowerze. "Uzywany Holender" to wciaz chyba najlepsza propozycja dla Ciebie, wlasnie ze wzgledu na dostepnosc wiekszych rozmiarow.
igore Napisano 27 Maja 2015 Autor Napisano 27 Maja 2015 Dziękuję za odpowiedż.O ramę się nie boję,nie mam zamiaru skakać na tym rowerze.Masz rację,że gorzej może być z poszczególnymi podzespołami ale zawsze można je wymienić.Nie mam zamiaru jeźdżić agresywnie i dbam o sprzęt który użytkuję. Co do 'używanego holendra' wiem,że na dojazdy do pracy taki byłby najlepszy,problem w tym,że chciałbym też jeźdżić na trochę dłuższe wycieczki a do tego ten typ roweru już się tak bardzo nie nadaje. Co do Trans Alpa to siedziałem na nim i rama wydaje się być w sam raz. Może ktoś ma jakieś inne typy na trekkinga do 1600 złotych z dużą ramą? Pozdrawiam
aspectized Napisano 27 Maja 2015 Napisano 27 Maja 2015 Mam 196cm i okolo 96kg Mam starego Authora, rama 24 cale. W sam raz Cos mniejszego byloby filigranowe Moze Author? Ten moj to Stratos. 10 lat temu byl w takim budzecie. Unibike mamy i zony sa rewelacyjne. Kross mojego chlopaka za 400zl to sh*t totalny. Never ever tej marki.. (Sorry za offtop subiektywny na podstawie malej proby)
Burak Napisano 27 Maja 2015 Napisano 27 Maja 2015 Czy taki Holender tez sie nie nadaje (duza rama): allegro.pl/rower-meski-gazelle-paris-jak-nowy-wysoka-rama-i5386581725.html W Krossie sprawdz przede wszystkim pedaly. Jesli jest plastikowa tandeta to od razu kup porzadne. Zlamanie pedalu podczas wsiadania moze skonczyc kontuzja. Obejrzyj dobrze tez mostek kierownicy, siodelko i sztyce. To sa elementy, ktorych uszkodzenie moze skonczyc sie urazem. No i hamulce. Ja mam kiepskie doswiadczenia z V-brake. Wystarczy mzawka i hamulec przestaje dzialac (mam zawsze oryginalne klocki Shimano, proste kolo i dobrze ustawiony hamulec).
igore Napisano 27 Maja 2015 Autor Napisano 27 Maja 2015 Rower jest przedni ale z używkami na allegro nigdy nie wiadomo.Myśle,że zawsze lepiej jest przymierzyć i zobaczyć co i jak. Szkoda,ze rower nie jest w Krakowie
MugenV12 Napisano 27 Maja 2015 Napisano 27 Maja 2015 Mogę polecić Meridę Crossway 20-V. Na początek nie jest zła a i cena w stacjonarnym sklepie będzie niższa o te 200 niż sugerowana na stronie producenta. Sam jeżdżę na ramie 23" od kilku lat i gwarantuję, że jest wytrzymała jak na treka. Rower tego typu zawsze można konfigurować po jakimś czasie jak się znudzi i to jest jego największa zaleta.
igore Napisano 28 Maja 2015 Autor Napisano 28 Maja 2015 Dziękuję za wszystkie sugestie.Tak naprawdę namieszały mi jeszcze bardziej w głowie i wciąż nie wiem co kupić A co myślicie o http://olx.pl/oferta/rower-miejski-raleigh-devon8-rama-60cm-nexus-8-czarny-mat-kolo-28-CID767-IDakFWB.html#7f354fbd31 Warto?Oczywiście po jakiejs rozsądnej negocjacji.
Burak Napisano 28 Maja 2015 Napisano 28 Maja 2015 Ma bardzo dziwnie ustawioną kierownicę. Przed jazdą próbną poproś o prawidłowe ustawienie (powinna być mniej więcej poziomo, lub lekko w dół). Rurkę pod mostkiem powinno się dać wysunąć kilka cm do góry, a mostek przechylić w dowolną stronę. Poza tym rower jest całkiem przyzwoity. Przymierz i oceń stan techniczny. Dokładnie sprawdź jak działają biegi. Jeśli piasta jest w dobrym stanie to bedziesz spokój użytkowania na długi czas. Wg mnie rower jest nawet tańszy niż powinien. Zapytaj sprzedawcę o numery seryjne ramy dla sprawdzenia legalności pochodzenia (sprawdzić nie sprawdzisz, ale po reakcji może odczytasz intencje sprzedawcy). Jeśli wszystko będzie OK, to za ułamek kwoty będziesz miał rower nie gorszy niż nowy Kross.
MugenV12 Napisano 28 Maja 2015 Napisano 28 Maja 2015 Ciekawi mnie tylko stan napędu i jego zakres. Jak nie jest rozklekotany przez jakiś spory przebieg i brak serwisowania to powinien być ok. Numery można sprawdzić na stronach jak na przykład bikeTAG eu. Mi by trochę przeszkadzał brak szybkozamykaczy w kołach, ale w mieście nie powinno to być większym problemem. Sam rozglądam się teraz za jakąś większą ramą i trafiłem dzisiaj na Birię 23" na stronie producenta w cenie 335 zł.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.