Skocz do zawartości

[Przerzutka] Przerzutka Dyna-Sys a tradycyjny napęd 9rz

Defito

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Część, 

Jeżeli dubluję temat to z góry przepraszam, ale spieszy mi się, więc pomijam przekopywanie formu. 

Otóż mam tradycyjny napęd 9rz cały napęd SLX i przerzutka i manetki XT. Urwałem przerzutkę i muszę wymienić na nową. Chciałem już kupić XT RD-786 lub XT RD-781, ale sprzedawca mi odradził twierdząc, że przerzutka w systemie DYNA-SYS nie będzie kompatybilna z napędem 9rz. Wydaje mi się to trochę nielogiczne, bo przecież za skok przerzutki odpowiada skok manetki, więc teoretycznie wszystko powinno być OK. Sprzedawca argumentował swoje zdanie tym, że przerzutka ma inne kąty i nie dam rady jej wyregulować. 

Jakie jest Wasze zdanie ? Z góry dzięki za odpowiedzi. 

Napisano

Zmień tytuł (nawiasy)

Nie do końca mam pewność do tylnej, ale mam napęd SLX DynaSYS (obie manetki, tylna przerzutka, kaseta) i pracuje to doskonale z przednią przerzutką Deore LX i takim też mechanizmem korbowym. (może dlatego, że mechanizm i przerzutka jest pod 9 rzędów) 

Napisano

Było już milion razy, że żadna zmieniarka 10rz. nie dogada się z manetkami 9sp. Jest to całkiem inna konstrukcja w systemie 1:1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...