Skocz do zawartości

[ochrona na łańcuch] Jaką kupić?

MaciekBora

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jaką polecacie ochronę na łańcuch do ramy i gdzie taką kupić online?

Najlepiej sam zrób ze starej dętki. Nie opłaca się kupować.

Napisano

a jeszcze lepiej z ze starej opony :)

oslona z opony

Nooo wygląda fachowo :P Tylko jest problem bo nie mam żadnej starej opony, a pomysłowy Dobromir też ze mnie nienajlepszy, ok, spróbuję coś na allegro wyhaczyć. Powiedzcie mi jeszcze czemu to tak naprawdę służy, bo parę osób polecało.

Napisano

To pytasz o osłonke a nie wiesz do czego służy?? Służy do tego żeby Ci łańcuch nie obijał dolnej rury tylnego trójkąta w ramie.

Napisano

Nie wiem jak z tymi kupnymi ale osłonka z dętki przyklejona taśmą izolacyjną się sprawdza. Uważam, że nie ma sensu wydawać kasy na coś co można bez problemu zrobić samemu. :033:

Napisano

>>maki

i co z tego ze jest gruba?? nie kumam

wg mnie to ze jest gruba to jest zaleta bo jest praktycznie niezniszczalna a zalozeniem tez nie bylo ZADNYCH problemow :D

michal

Napisano

No i dla mnie taka opona na widełkach tylnych wygląda badziewnie, ja mam Authorka neoprenówke i sie nie wstydze, sprawdza sie zarąbiście, umyć ją można, rozumiem jak bym miał jakaś zjazdówke, VPS'a, albo dirta to bym sobie zrobił opone bo to hardcorowo wyglada, ale do XC to średnio pasuje takie jest moje zdanie, na razie

Napisano

>>maki

i co z tego ze jest gruba?? nie kumam

wg mnie to ze jest gruba to jest zaleta bo jest praktycznie niezniszczalna a zalozeniem tez nie bylo ZADNYCH problemow :D

michal

Dętka również jest nie zniszczalna i 100rzay lepiej wygląda.

Napisano

Dzisiaj wlasnie wzialem sie za majsterkowanie. Zrobilem sobie oslonke z dętki, dentke dostalem za free od znajomego (dziurawa) Calosc wyniosla mnie okolo 1 zl :D dętka za free+4 zaciski+kilka kropel kropelki. A jak wyglada? Dla mnie swietnie, mozna by nazwac Oldschoolowo :F Jak tylko bede mial mozliwosc trzasne kilka fotek i wstawie na forum :D

Pozdro @ll

Napisano

>>maki

zapomniales napisac ze to wedlug ciebie wyglada lepiej :D

bo na ten przyklad wedlug mnie badziewnie i tandetnie wygladaja kolorowe neopreny i detki :D

de gustibus (non est disputandum)

pozdrawiam

michal

Napisano

Dokłądnie najlepiej moim zdaniem z detki(u mnie wyglada to tak. chociaz teraz mam przedluzona jeszcze pod przerzutke. Co do opony to pewnie dobrze sie sprawdza ale nie podoba mi sie zbytnio..

jakby ktos sie czepial tych plastikowych oslonek to dawno ich nie mam(to zdjecie bylo robione tydzien po kupnie):D

Napisano

Ja tez mam neopranowa i mi to wisi jaki ma kolor. Moja akurat jest czarna i ma jakis tam napis. Ale pasuje do mojego kochanego bicykla.

Napisano

ja tez mam neoprenową Woodman i po 3000km cos się z nia dzieje, jakby puszczała z szwach, jak sie potarga to chyba zastanowie sie nad dętka albo opona ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...