Shogun Napisano 31 Lipca 2006 Napisano 31 Lipca 2006 na razie to taka luźna propozycja, ale jeżeli zbierze się kilku chętnych to możemy przejechać te ciekawe góry 12 i 13 sierpnia albo w inny weekend. na razie jest chyba 3 chętnych: Shogun, Majkel, Piroman ale termin dość odległy także jeszcze nic nie wiadomo na pewno. Gdyby ktoś miał ochotę na tą wycieczkę to niech pisze w tym temacie.
Oktanek Napisano 31 Lipca 2006 Napisano 31 Lipca 2006 na razie to taka luźna propozycja, ale jeżeli zbierze się kilku chętnych to możemy przejechać te ciekawe góry 12 i 13 sierpnia albo w inny weekend. na razie jest chyba 3 chętnych: Shogun, Majkel, Piroman ale termin dość odległy także jeszcze nic nie wiadomo na pewno. Gdyby ktoś miał ochotę na tą wycieczkę to niech pisze w tym temacie. ja sie pisze! jezeli odbedzie sie ta wycieczka ja jade na bank
eryk_wiking Napisano 31 Lipca 2006 Napisano 31 Lipca 2006 no ja jestem ze świetokrzyskiego to moge wam kawałek ciekawych rzeczy pokazać ( SKO leży na środku polnocnej granicy swietorzskiego) jak bedziecie, to sie z wami troche przejade
Majkel Napisano 31 Lipca 2006 Napisano 31 Lipca 2006 mi wstepnie tez pasuje. jak nic nie wyskoczy to jade i jesli trasa nbie bedzie caly czas asfaltem sie ciagnac bo asfaltu mam u siebie dostatek
Gvalchmei Napisano 31 Lipca 2006 Napisano 31 Lipca 2006 Wstępnie mogę się wpisać, o ile wycieczka odbędzie się po 18.08.06r. Do tego czasu nie ma mnie w okolicy
wolfik Napisano 2 Sierpnia 2006 Napisano 2 Sierpnia 2006 no brzmi ciekawie, tez sie wstepnie wpisze, a co:)
Piroman Napisano 5 Sierpnia 2006 Napisano 5 Sierpnia 2006 Witam! Dalej są chętni? Jeśli tak to myślę że czas by zacząć coś organizować
Majkel Napisano 5 Sierpnia 2006 Napisano 5 Sierpnia 2006 jeśli pogoda dopisze to jestem jak najbardziej za wypadem. aktualnie mi się nic na weekend nie szykuje wiec mam czas. ja stawiam na szlaki piesze i tak ok. 100-150km dziennie. tylko niestety nigdy tam nie byłem i nie wiem gdzie warto pojechać. może Eryk Wiking mogłby coś zaproponować? no i czy jedziemy na jeden czy na dwa dni? i czytałem, że po Świętokrzyskim Parku Narodowym jest zakaz poruszania się rowerem. jesli to prawda to niewesoła to nowina, ominie nas chyba dużo ciekawych widoków. jak coś to tu są mapy: http://www.e-gory.pl/32_mapy_compass_swiet...skie_wschod.php http://www.e-gory.pl/32_mapy_compass_swiet...skie_zachod.php to jak jedziemy? (ciekawe opisy tras znalazłem na http://www.rower.com/archiwum.php?art=1616 )
eryk_wiking Napisano 5 Sierpnia 2006 Napisano 5 Sierpnia 2006 powiedzcie ile macie czsau, ile możecie przejechać w jeden dzień, i ile dni tu zabawicie ? wtedy bedzie można coś wykombinować. bo te trasy co były zaproponowane są fajne, ale są jeszcze fajniejsze (po 150 km* ale mają w sobie to co w tym terenie NAJLEPSZE) * jeśli jedna traska okaże się nie przjezdna to jeszcze bedzie lepiej
Majkel Napisano 6 Sierpnia 2006 Napisano 6 Sierpnia 2006 ja mam maksymalnie 2 dni (sobota, niedziela). co do dystansu to moze nawet 200km bym zrobil dziennie ale po co? jako, ze tam jeszcze nei bylem to chcialbym cos zobaczyc a nie sprintowac przez caly dzien a jak reszta chetnych?
Piroman Napisano 6 Sierpnia 2006 Napisano 6 Sierpnia 2006 2 dni raczej, w jeden podejrzewam że trudno byłoby się zmieścić z dojazdem. Dystans jak dla mnie to tak 100/dziennie optymalnie chyba
Majkel Napisano 6 Sierpnia 2006 Napisano 6 Sierpnia 2006 faktycznie, polaczenie kolejowe mamy do bani. jedna osobowka o sensownej porze :/ czyli bylibysmy o 10.00 w Kielcach. a powrot jeszcze gorszy! bo nie ma jak wracac... i to chyba niestety bedzie czynnik decydujacy i nie pojade. niestety w poniedzialek rano musze byc w pracy a w niedziele nie ma osobowek do Katowic a do pospiecha z tyloma rowerami sie nie wepchamy :/
wolfik Napisano 6 Sierpnia 2006 Napisano 6 Sierpnia 2006 ja mam wakacje i w sumie nic nie robie:) takze moge sie dostosowac do reszty
Piroman Napisano 6 Sierpnia 2006 Napisano 6 Sierpnia 2006 Do Katowic z Kielc w ogole praktycznie nie ma pociągów osobowych. W dni robocze ostani ok. 15.30 Z władowaniem się do pospiecha może być problem.. ale to nie jest niemożliwe.
Majkel Napisano 7 Sierpnia 2006 Napisano 7 Sierpnia 2006 ok, znalazlem pociag osobowy. tylko nie wiem czy nie za pozno jest w Katowicach dla niektorych. dla mnie w sumie jest ale jesli chce pojechac to nie mam wyjscia Kielce 19:20 - Częstochowa Osobowa 21:35 Częstochowa Osobowa 21:47 - Katowice 23:35 pasuje taki powrot?
ssslawecki Napisano 7 Sierpnia 2006 Napisano 7 Sierpnia 2006 12 sierpnia Stowarzyszenie mtbcross organizuje maraton w Bielinach, w następnych dniach (jak co weekend) będą 50-100km wycieczki rowerowe - więcej szczegółów pojawia się na stronie i forum na www.mtbcross.pl
merid Napisano 7 Sierpnia 2006 Napisano 7 Sierpnia 2006 Wszystko fajnie, ale gdzie spimy i czy pogoda bedzie dobra
Majkel Napisano 8 Sierpnia 2006 Napisano 8 Sierpnia 2006 no jesli pogoda nie bedzie dopisywac to ja raczej rezygnuje. i jeszcze nie wiem czy pojade bo sie rozchorowalem, qrna... trza by sie wykurowac do weekendu.
wolfik Napisano 8 Sierpnia 2006 Napisano 8 Sierpnia 2006 mi bardziej pasowalby przyszly weekend, choc od biedy i w tym mozna by sie wyrobic
Piroman Napisano 8 Sierpnia 2006 Napisano 8 Sierpnia 2006 Piszcie kto jedzie, jutro/pojutrze trzebaby kombinować jakiś nocleg. Pogoda na weekend wedlug prognoz ma być lepsza niż teraz, zobaczymy. Wyrwizab ta trasa to na 1 dzień? sorry nie kojarze tam troche odległości.
eryk_wiking Napisano 8 Sierpnia 2006 Napisano 8 Sierpnia 2006 tak ta trasa którą podał Wyrwizab jest trasą jednodniową (z mapy w przybliżeniu 70 km) IMHO można ją wziąć pod uwage
Onio Napisano 8 Sierpnia 2006 Napisano 8 Sierpnia 2006 Jak już bedziecie po Kielcach jezdzić to nie zapomnijcie sobie zrobić kólka: Wietrznia>Telegraf>Góra Pierścienicowa(Stadion)>Karczówka. Kilka róznych panoram miasta zobaczycie Jak nie bedziecie wiedzili jak tam dojechac to dajcie znac to moge was poprowadzić. Wyrwizab - do Nowej Słupi z Kielc jest 40 km (dokładnie 38km)(krajówką lub trasą przez Cedzyne>Sw.Katarzyne>Bodzentyn)
wolfik Napisano 8 Sierpnia 2006 Napisano 8 Sierpnia 2006 Mi duzo bardziej pasuje przyszly weekend, ale jak chetni sa teraz to moge jechac, jednakze prosilbym ukladajacych trasy o troche litosci i wyrozumialosci :wink:
Onio Napisano 8 Sierpnia 2006 Napisano 8 Sierpnia 2006 Doloz im jeszcze Patrol, nie ma litosci Wstyd sie przyznać ale nie wiem która to Tzn coś kojarze ze niedaleko stadionu A traske z tymi stokomi co napisalem wczesniej to praktycznie mozna zrobic 90% w terenie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.