Skocz do zawartości

[wycieczka] Góry Świętokrzyskie

Shogun

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

na razie to taka luźna propozycja, ale jeżeli zbierze się kilku chętnych to możemy przejechać te ciekawe góry 12 i 13 sierpnia albo w inny weekend. na razie jest chyba 3 chętnych: Shogun, Majkel, Piroman ale termin dość odległy także jeszcze nic nie wiadomo na pewno. Gdyby ktoś miał ochotę na tą wycieczkę to niech pisze w tym temacie.

Napisano

na razie to taka luźna propozycja, ale jeżeli zbierze się kilku chętnych to możemy przejechać te ciekawe góry 12 i 13 sierpnia albo w inny weekend. na razie jest chyba 3 chętnych: Shogun, Majkel, Piroman ale termin dość odległy także jeszcze nic nie wiadomo na pewno. Gdyby ktoś miał ochotę na tą wycieczkę to niech pisze w tym temacie.

ja sie pisze! jezeli odbedzie sie ta wycieczka ja jade na bank :)

Napisano

no ja jestem ze świetokrzyskiego to moge wam kawałek ciekawych rzeczy pokazać ( SKO leży na środku polnocnej granicy swietorzskiego) jak bedziecie, to sie z wami troche przejade :)

Napisano

jeśli pogoda dopisze to jestem jak najbardziej za wypadem. aktualnie mi się nic na weekend nie szykuje wiec mam czas.

ja stawiam na szlaki piesze i tak ok. 100-150km dziennie. tylko niestety nigdy tam nie byłem i nie wiem gdzie warto pojechać. może Eryk Wiking ;) mogłby coś zaproponować? no i czy jedziemy na jeden czy na dwa dni?

i czytałem, że po Świętokrzyskim Parku Narodowym jest zakaz poruszania się rowerem. jesli to prawda to niewesoła to nowina, ominie nas chyba dużo ciekawych widoków. :excl:

jak coś to tu są mapy:

http://www.e-gory.pl/32_mapy_compass_swiet...skie_wschod.php

http://www.e-gory.pl/32_mapy_compass_swiet...skie_zachod.php

to jak jedziemy? :)

(ciekawe opisy tras znalazłem na http://www.rower.com/archiwum.php?art=1616 )

Napisano

powiedzcie ile macie czsau, ile możecie przejechać w jeden dzień, i ile dni tu zabawicie ?

wtedy bedzie można coś wykombinować.

bo te trasy co były zaproponowane są fajne, ale są jeszcze fajniejsze (po 150 km* ale mają w sobie to co w tym terenie NAJLEPSZE)

* jeśli jedna traska okaże się nie przjezdna to jeszcze bedzie lepiej

Napisano

ja mam maksymalnie 2 dni (sobota, niedziela). co do dystansu to moze nawet 200km bym zrobil dziennie ale po co? jako, ze tam jeszcze nei bylem to chcialbym cos zobaczyc a nie sprintowac przez caly dzien :)

a jak reszta chetnych?

Napisano

2 dni raczej, w jeden podejrzewam że trudno byłoby się zmieścić z dojazdem. Dystans jak dla mnie to tak 100/dziennie optymalnie chyba

Napisano

faktycznie, polaczenie kolejowe mamy do bani. jedna osobowka o sensownej porze :/

czyli bylibysmy o 10.00 w Kielcach.

a powrot jeszcze gorszy! bo nie ma jak wracac... i to chyba niestety bedzie czynnik decydujacy i nie pojade. niestety w poniedzialek rano musze byc w pracy a w niedziele nie ma osobowek do Katowic a do pospiecha z tyloma rowerami sie nie wepchamy :/

Napisano

Do Katowic z Kielc w ogole praktycznie nie ma pociągów osobowych.

W dni robocze ostani ok. 15.30 Z władowaniem się do pospiecha może być problem.. ale to nie jest niemożliwe.

Napisano

ok, znalazlem pociag osobowy. tylko nie wiem czy nie za pozno jest w Katowicach dla niektorych. dla mnie w sumie jest ale jesli chce pojechac to nie mam wyjscia :)

Kielce 19:20 - Częstochowa Osobowa 21:35

Częstochowa Osobowa 21:47 - Katowice 23:35

pasuje taki powrot?

Napisano

12 sierpnia Stowarzyszenie mtbcross organizuje maraton w Bielinach, w następnych dniach (jak co weekend) będą 50-100km wycieczki rowerowe - więcej szczegółów pojawia się na stronie i forum na www.mtbcross.pl

Napisano

Piszcie kto jedzie, jutro/pojutrze trzebaby kombinować jakiś nocleg. Pogoda na weekend wedlug prognoz ma być lepsza niż teraz, zobaczymy. Wyrwizab ta trasa to na 1 dzień? sorry nie kojarze tam troche odległości.

Napisano

Jak już bedziecie po Kielcach jezdzić to nie zapomnijcie sobie zrobić kólka: Wietrznia>Telegraf>Góra Pierścienicowa(Stadion)>Karczówka. Kilka róznych panoram miasta zobaczycie :)

Jak nie bedziecie wiedzili jak tam dojechac to dajcie znac to moge was poprowadzić.

Wyrwizab - do Nowej Słupi z Kielc jest 40 km (dokładnie 38km)(krajówką lub trasą przez Cedzyne>Sw.Katarzyne>Bodzentyn)

Napisano

Mi duzo bardziej pasuje przyszly weekend, ale jak chetni sa teraz to moge jechac, jednakze prosilbym ukladajacych trasy o troche litosci i wyrozumialosci :wink:

Napisano

Doloz im jeszcze Patrol, nie ma litosci :D

Wstyd sie przyznać ale nie wiem która to :blush: Tzn coś kojarze ze niedaleko stadionu :D A traske z tymi stokomi co napisalem wczesniej to praktycznie mozna zrobic 90% w terenie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...