Skocz do zawartości

[śuba w zawieszeniu] Gdzie kupić m8 do dampera

kamikadze2014

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam!

Jak w temacie- poszukuję możliwosci zakupu takiej śruby. Na te chwilę mam założoną m8 ale jest zdecydowanie za duży luz a suwmiarka pokazuje, że wina leży własnie w tej śrubie (7.90mm). Chodzi własnie o znalezienie sruby najbliższej 8mm co by włożyć na wcisk. Widziałem jakieś opcje ściągania z niemiec czy ogólnie UE ale troche za dużo czekania a i cena niespecjalna. Poratuje ktoś? Poniżej zdjecie takiej sruby

%C5%9Bruba-mocowania-dampera.jpg

Napisano

wielkie dzięki- przysiądę i poszukam. A tak swoją drogą- nie ma dedykowanych śrub? to trzeba az szukać "pokątnie" po sklepach nie mających nic wspolnego z rowerami?

Napisano

Skrócić o przegwintować. Jeśli sam nie masz możliwości, to może znajomy, do tego wystarczy piłka do metalu i gwintownik.

Napisano

Ma to sens, teraz kwestia tej dokładnej średnicy. Jutro z pewnością zadzwonię i podpytam.

Możliwe że taka część jest tak trudno dostępna? Może źle wyszukuję :) Masa rowerów full suspension ma przecież taką oś przy damperze więc gdzie ludzie sie w to zaopatrują ( pomijam tych którzy mają te ośki dedykowane do swojej ramy i mogą zamowic u producenta)

Napisano

Śruby tak nagminnie się nie rozlatują, ja zamawiam u zaprzyjaźnionego tokarza ... ale taką prostą kupił bym i skrócił ...

Napisano

no własnie, taka opcja dałaby radę ale niestety jak orientuję się w Wawie to ciężko znaleźć "Pana Mirka" który to ogarnie za pare zł jako pojedyncze zlecenie. Dlatego wolałbym załatwić to raz a dobrze kupując i montując do roweru. W takim razie mega dziwna sprawa z tą dostępnością

Napisano

ktoś, coś? rama rockrider 6.3. Dzwoniłem do decathlonu jako, że to ich rama ale mam wrażenie, że serwisanci nie chcą się podjąć tematu/ nie wiedzą jak sie za to zabrać... :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...