Skocz do zawartości

[Ok 4000]MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po co więc mają otwory chociażby taki Cube za 4500zł? Dla ozdoby?
Napisałeś co uważasz nie odnosząc się do mojej argumentacji, dlaczego MTB a nie cross. Trekking w góry? Objechałem na starym MTB 26 cali chociażby trasę Puławy Ryga -  gdzie znaczna część trasy to była przysłowiowa tarka lub las. Robiłem wtedy z sakwami średnio 130km dziennie. Na takiej trasie trekking umarłby śmiercią tragiczną. Tu miałem to szczęście, że obyło się bez awarii.
Trekingiem w góry nie wjadę, crossem też wątpliwa przyjemność.

Napisano

Skoro wiesz lepiej to po co się podpinasz pod temat. Odpowiedziałeś sobie sam na pytanie.

A to ,że jedziesz w góry to nie znaczy ,że musisz mieć rower mtb bo zapewne skoro się wybierasz z sakwami to raczej będziesz jechał szlakami do tego wytyczonymi a tal raczej oprócz wznieśień nie masz aż tak trudnego terenu aby musiał to być rower mtb. Mówisz ,że rower trekkingowy by nie dał rady przejechać tyle kilometrów to jakie jest jego zastosowanie wobec tego ?

Napisano

Kolego podpiąłem się ponieważ nie chciałem zakładać nowego.
Gdybym uważał się za alfę i omegę, a więc że moja racja jest najmojsza nie zadawał bym pytania na forum. Odpowiedziałem tylko na Twoje zarzuty chociazby odnośnie bagażnika.
Czytaj ze zrozumieniem, nie dał by rady przejechać tylu kilometrów w takim terenie. Naprawdę nie chce mi się wdawać z w pyskówkę z Tobą, chętnie wysłucham wyważonych opinii innych jednocześnie przyjmuję do wiadomości że Twoim zdaniem lepiej w moim wypadku zakupić rower typu cross.

Napisano

Ja nie chcę się z Tobą spierać to na pewno nie było moją intencją .Odpowiedziałem Ci tylko na Twoje pytanie a to Ty mnie zaatakowałeś ,że przejechałeś tyle kilometrów na mtb itd.To co ja napisałem to jest tylko moje zdanie nie wiem czy słuszne .Tylko sam sobie zadaje pytanie takie - mam w swojej staini rowerowej trzy sztuki mtb i czsami trafjają mi się wypady powyżej sto kilometrów i zawsze sobie mówię czy nie lepiej jednego z nich zastąpić właśnie rowerem trekingowym.Bo jazda tyle kilometrów w pozycji ostro pochylonej nie jest na pewno tak przyjemna jak na wyrostowanej gdzie rower trekingowy jest do tego stworzony.

Napisano

Dobrze ja Ciebie nie atakowałem, wybacz jesli to tak odebrałeś, ja odebrałem Twój wpis jako atak i kółko się zamyka, przy piwie byśmy inaczej porozmawiali i nie mieli swoich dziwacznych domysłów.
Nie mam zamiaru się chwalić bo znajdę tu na forum setki albo tysiące forumowiczów którzy przejechali na mtb wiele więcej niż ja. Chciałem tylko wyrazić swoją opinię, że na takiej trasie, a był to chwilami naprawde wyryp trekking mógłby się posypać, skoro nawet MTB lepszej klasy którym jechał kumpel miał dość. Ja miałem po prostu szczęście do swojego dziadka ;)
Mój MTB umarł śmiercią naturalną, szkoda mi już kasy na dokładanie do niego. Nie mam też sposobności kupić 2 rowerów, a wolałbym coś fajniejszego za te 4 tysiaki niż dwa rodzaje rowerów po 2 tyś.

Napisano

Przy piwie się wszyscy dogadują he he. A może pomyśl nad Canyonem ,Silverbackiem ,Rometem mają dobre opinie.Tylko problem z tymi dwoma pierwszymi ,że tylko sprzedaż internetowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...